Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vaše pleť rozhodně potřebuje masku: 6 rad, jak to dělat správně

/
  • Pleťová maska udělá s vaší pokožkou zázraky.
    12. prosince 2017 ● 11:24

    Ošetření pleťovou maskou patří mezi intenzivní kosmetické postupy, jejichž účinek je výrazný a okamžitě viditelný. Jenže se to musí umět! Máme pro vás 6 tipů, jak co nejlépe využít sílu maskovacího rituálu.

  • 1.

    Doma je to relax

    Většina masek připravených doma například z ovoce, zeleniny, medu, jogurtu, vajíček a oleje opravdu dokáže pleti dobře posloužit, osvěžit ji a zjemnit. „Efekt ale bývá krátkodobý a nepříliš výrazný. Je také třeba dát pozor na možné alergenní projevy – ty způsobují nejčastěji například jahody nebo okurky,“ upozorňuje kosmetička Petra Kvapilová. Chcete-li pro svoji pleť udělat něco zásadnějšího s viditelnými účinky, obstarejte si kvalitní pleťové masky od seriózního výrobce a jednou za měsíc si zajděte na profesionální ošetření pleti do salonu.

    Pleťová maska udělá s vaší pokožkou zázraky.
    Autor: shutterstock.com

  • 2.

    Nejdřív vyčistěte pleť

    Aby se účinné látky v masce mohly plně projevit, musejí mít možnost proniknout snadno a dobře do pokožky. Proto se před nanesením masky důkladně odličte a vyčistěte pleť.  K tomu se nejlépe hodí mycí emulze nebo micelární voda, tedy přípravky, které obsahují micely. To jsou látky, jež dokonale očistí pokožku a odstraní nečistoty usazené v pórech. Pak už stačí obličej umýt vodou, osušit a následně nanést vhodnou pleťovou masku.  

    Tip kosmetičky: Účinnost masek se zvýší, pokud je nanesete po sprchování nebo koupeli. Teplá voda a pára totiž otevřou a uvolní póry a usnadní tak vstřebávání účinných látek.

    Pleťová maska udělá s vaší pokožkou zázraky.
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Místo rukou štětec

    Většina žen je zvyklá nanášet a roztírat masku po obličeji prsty. Mnohem preciznější nanášení ale umožní speciální kosmetické štětce, které dokážou vytvořit na pleti stejnoměrnou vrstvu účinných látek a při správném používání jsou i mnohem hygieničtější než prsty.

    Pleťová maska udělá s vaší pokožkou zázraky.
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Využijte moderní vědu

    Levnější kosmetika obsahuje látky, které působí především na povrchu kůže. Pokud však využijete tzv. kosmeceutika, tedy přípravky, které umožňují aktivním látkám pronikat do hloubky pokožky, budou účinky pleťové masky mnohem lepší. „V pleťových maskách považuji za velmi účinné látky, jako je kyselina hyaluronová, vitamín E, D-panthenol, hydractin, nebo třeba Bodyfensine peptide. Posledně jmenovaný peptid Bodyfensine se úspěšně využívá například v maskách určených pro pleť s projevy akné,“ vysvětluje Kvapilová.

    Pleťová maska udělá s vaší pokožkou zázraky.
    Autor: Shutterstock.com

  • 5.

    Ošetření v salonu je intenzivnější

    Přípravky určené pro profesionální péči mají mnohem »silnější« složení, jsou intenzivnější a zároveň také účinnější než ty, které se dají běžně koupit. Proto patří jen do rukou profesionálů. Zkušená kosmetička ví, jaké látky budou pro vaši pleť nejvhodnější, a umí s přípravky správně zacházet. Při výběru kosmetického salonu je nejlepší dát na reference a svěřit se pouze do rukou skutečných odborníků.

    Pleťová maska udělá s vaší pokožkou zázraky.
    Autor: shutterstock.com

  • 6.

    Déle neznamená nejlépe

    I když se výrobci masek předhánějí, která z masek bude působit rychleji, kosmetičky jsou k účinkům 3 nebo 5minutových masek dost skeptické. „Aby se účinné látky v masce mohly na pokožce skutečně plně projevit, je zapotřebí dopřát jim 10 až 20 minut,“ říká kosmetička. Rozhodně však neplatí pravidlo, že čím déle necháme masku působit, tím lépe uděláme. Pokud byste nechali masku se stahujícími účinky určenou na aknózní pleť působit příliš dlouho, pokožka by se extrémně vysušila, pleť by byla nepříjemné napnutá a kůže by se i mohla stát náchylnější k tvorbě vrásek.

    Zdroj: Inspirace.essente.cz

    Pleťová maska udělá s vaší pokožkou zázraky.
    Autor: Shutterstock.com

Dnešní horoskopy