Není pivo jako pivo

Někdo nedá dopustit na čerstvě čepované v orosené sklenici, jiní dávají přednost pití v pohodlí domova. Ať už patříte do jedné nebo druhé skupiny, vždy můžete vsadit na kvalitu a výtečnou chuť. Tu naleznete u ležáků z produkce přerovského pivovaru Zubr, což potvrzují nejen zubří patrioti, kteří na svůj pivovar nedají dopustit, ale i medailová umístění z českých i zahraničních prestižních degustačních soutěží.

Autor: Pivovar Zubr

Spočítat všechna ocenění na prstech jedné ruky?

Tak to rozhodně neplatí pro pivovar Zubr. Na prsty jedné ruky by se totiž nevešla ani ocenění, která posbíral pivovar v roce letošním. Nejčerstvěji získal ležák Zubr Premium prvenství v kategorii prémiových ležáků a Zubr Grand vítězství v kategorii jedenáctek v prestižní soutěži České pivo 2017. Zubr Grand se navíc umístil začátkem roku na prvním místě v soutěži Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2017 v kategorii ležáků a v létě zabodoval i na mezinárodní soutěži World Beer Awards 2017.

Chmelová hořkost, která vás dostane

Nejoblíbenějším a také nejprodávanějším pivem z nabídky pivovaru Zubr je čtyřikrát chmelená jedenáctka Zubr Grand, světlý ležák, který vyniká výraznou lahodnou hořkostí. Každá várka je chmelena podle prvorepublikové receptury na čtyřikrát v přesně daných časech a množství, díky čemuž si pivo zachovává příjemné aroma čerstvě načesaného chmele. Zubr Grand se navíc v průběhu října představí i v limitované edici z prvního chmele, který v srpnu česali zaměstnanci a fanoušci pivovaru. Nejnovějším ležákem, který rozšířil stálý sortiment pivovaru, je dvanáctka Zubr Gradus. Ta je uvařena z několika odrůd českého chmele, zejména z aromatického Žateckého poloraného červeňáku z tršické oblasti, a z kombinace klasického a speciálního moravského sladu zvaného karapils. Ten dodává ležáku vyšší plnost a příjemnou zlatou barvu s jantarovo-medovými odstíny.

Video
Video se připravuje ...

 Pivovar Zubr

Za úspěchem piva Zubr stojí klasická výroba i kvalitní suroviny

Výběr surovin je základ, proto pivovar Zubr pro svá piva volí vysoce kvalitní tršický chmel a slady z úrodné Hané. Právě typické chmelové aroma, které získává nejen díky prvotřídní kvalitě chmele, ale i způsobu dávkování, je pro pivo Zubr typické. Pivo se vyrábí klasickými technologickými postupy a vaří se na dva rmuty, aby si vzalo to nejlepší ze sladu i chmele. Proces výroby tedy začíná na varně, pokračuje kvašením na otevřené spilce a je zakončen dlouhým zráním v ležáckém sklepě. Aby pivo získalo své jedinečné chuťové vlastnosti, je zapotřebí mu dát čas, proto v ležáckých tancích zraje několik týdnů až měsíců dle typu a síly piva.