Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čekají vás taneční? 6 kroků, abyste jimi protančili co nejlépe!

/
  • Taneční kurzy začínají na přelomu září a října.
    14. září 2017 ● 12:40

    Taneční kurzy klepu na dveře. Začínají na přelomu září a října. Navíc jsou naše taneční světovým unikátem. Nikde jinde se základy tolika společenských tanců v takovéto míře na prahu dospělosti neučí. Odkud čekají i vaše dítka nebo snad vás, poradíme, jak je protančit co nejlépe

  • 1.

    Vyberte osvědčenou školu

    Tanec vyučuje i mnoho bývalých tanečníků, kteří často nemají pedagogické schopnosti. Vydání živnostenského listu není od roku 1991 podmiňováno tanečním vzděláním, takže podnikat ve výuce tance může skoro každý. Informace o tanečních školách si můžete ověřit třeba přes web Svazu učitelů tance ČR, kde je registrováno zhruba 170 členů.

    Taneční kurzy začínají na přelomu září a října.
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Vyplatí se hlásit v páru nebo skupinách

    Základní kurz v Praze stojí okolo 3500 Kč a v regionech je v průměru o tisícovku levnější. Ikdyž se chlapci často shání na poslední chvíli, jejich zvýhodnění oproti dívkám už není tak zásadní jako dříve, kdy mohli ušetřit až 2000 Kč. Nyní se jedná o pár stovek. Úsporou může být hromadné přihlášení skupin či páru. Minimálně stejnou částku jako do kurzu budete muset investovat do ošacení.

    Taneční kurzy začínají na přelomu září a října.
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Padnoucí oblek zvyšuje sebevědomí

    U kluků se očekává formální dresscode - tedy oblek doplněný košilí s motýlkem a rukavičkami kvůli hygieně. Vzhledem k tomu, že v tanečních se zpravidla mladík setkává s oblekem poprvé, je důležité, aby se v něm cítil dobře a oblek mu seděl. Padnoucí oblek navíc zmírní nechuť k tanci a podpoří sebevědomí. „Stále častěji se setkáváme s tím, že oblek pro chlapce už není jen nutné zlo, ale nechávají si ho šít na míru,“ říká Pavel Koutný z oděvní firmy. Výroba obleku na míru začíná přibližně na 10 000 Kč, konfekční oblek pořídíte zhruba za polovinu.

    Taneční kurzy začínají na přelomu září a října.
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Fígl, jak zatočit s potem

    Umělé materiály zejména u obleku nejsou žádoucí, protože se v nich tanečník potí. Při výběru sáhněte raději po přírodních materiálech. Košile by měla být ze 100% bavlny a oblek je nejlepší celovlněný, nebo s jejím vysokým podílem. „Tento materiál se celoročně příjemně nosí, je prodyšný, dobře absorbuje pot, skvěle vypadá a zmačkání se po čase samo vyrovná,“ vysvětluje Koutný.

    Taneční kurzy začínají na přelomu září a října.
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Na holkách i ušetříte

    U dívek je nutné počítat minimálně s jedněmi krátkými šaty, na prodlouženou či závěrečný věneček jsou požadovány dlouhé šaty doplněné kabelkou. Paradoxně výbava dívky do tanečních může vyjít levněji než u chlapců, a to i v případě, že dívka bude mít širší garderobu. Stačí počkat na slevy. Navíc dívky šaty často využijí i v běžném životě, kluci v obleku asi chodit nebudou…

    Taneční kurzy začínají na přelomu září a října.
    Autor: archiv firem

  • 6.

    Boty musí být pohodlné

    Slabost něžného pohlaví pro boty je notoricky známá. Nevyplatí se hledět u tanečních bot jen na vzhled obuvi. Nesmíte zapomenout, že v botách budou nejen stát či chodit, ale dokonce tancovat a to hodiny! Proto jsou vhodnější boty na tří až čtyřcentimetrovém podpatku, pohodlné baleríny však nejsou pro výuku tance ideální.

    Taneční kurzy začínají na přelomu září a října.
    Autor: profimedia.cz

Dnešní horoskopy