Právě jablečné cidery byly hitem letošního léta a i přesto, že jsme hlavně národem pivařů, jejich obliba stále stoupá. Lehké, osvěžující s výraznou ovocnou chutí, právě takové jsou cidery, které si v posledních letech získávají místo v ledničkách stále většího množství lidí.

Autor: Royal Dog Cider

Jak chutná správný cider?

Jemně perlivý jablečný cider je lehčí než víno, není hořký jako pivo a zároveň ale není tak sladký jako průmyslové limonády a ani s bublinkami to nepřehání. Takže nejen skvěle chutná, ale díky svým vlastnostem se hodí i jako osvěžující drink na večer s přáteli, jen tak vám totiž nezamotá hlavu.

Základem každého dobrého cideru je výběr správných surovin. Royal Dog Cider spolupracuje s moravskými sadaři, kteří ve svých sadech pěstují nejrůznější odrůdy českých jablek. Některé odrůdy se vyznačují medově sladkou chutí, některé jsou naopak šťavnaté až příjemně nakyslé. A právě společně se sadaři, kteří chuť svých jablek znají opravdu do posledního detailu, jsme vyladili přesný poměr jednotlivých odrůd tak, aby výsledná chuť byla přesně taková, jaký má cider být – šťavnatý, správně vyvážený, jemně kořenitý a maximálně osvěžující. A že se to opravdu povedlo, potvrzuje i první místo v soutěži PIVO ČR 2017 v kategorii ciderů.

Autor: Royal Dog Cider

Ideální společník cider

Díky perfektně vyladěné chuti, kterou není třeba nijak chemicky upravovat, neobsahuje Royal Dog Cider žádná umělá barviva, sladidla a dokonce ani lepek, takže si na něm mohou bez obav pochutnat i celiaci. A nižší obsah alkoholu z něj dělá skvělého parťáka nejen na party, kterou si tak užijete na maximum, ale klidně si s ním můžete udělat pěkný večer doma s jistotou, že ráno do práce budete svěží a bez bolehlavu, který občas přichází třeba po vínu. Před nákupem doporučujeme mít doma dostatečnou zásobu ledu, cider je totiž nejlepší pěkně vychlazený a na ledu!

Autor: Royal Dog Cider