Oslaďte dětem začátek školy: 3 rychlé recepty na veselé dezerty
-
Prázdniny skončily, začíná nový školní rok. Aby děti nebyly tak nešťastné, rozveselte je veselými dezertíky. Mám pro vás tři rychlé recepty, s jejichž přípravou vám navíc mohou děti pomoci.
- 1.
Mramorová čokoláda
Potřebujete: 1 tabulka mléčné čokolády, 1 tabulka hořké čokolády, 1/2 tabulky bílé čokolády, 1 balení Kyseláků
Postup: Připravte si menší nízký plech vystlaný pečícím papírem. V horké lázni si společně rozpusťte hořkou a mléčnou čokoládu dohladka, směs nalijte na plech a rozetřete do požadovaného tvaru. Stejným způsobem si ihned rozehřejte bílou čokoládu, kterou ve vlnovkách nalijte na hořko-mléčnou směs, a vidličkou vytvořte mramorování. Pedro Kyseláky rozkrájejte na třetiny, nasypte je na čokoládu a jemně přitlačte. Nechte vychladit v lednici do úplného zatuhnutí.
- 2.
Bezinková zmrzlina se špuntíky
Potřebujete na 6 porcí: 1-2 lžičky bezinkového sirupu, 400 ml vody, 1 kiwi nebo jiné ovoce, 1 balení Veselých špuntíků
Postup: Připravte si bezinkovou šťávu podle vlastní chuti. Veselé špuntíky a nakrájené kiwi nasypte do formiček na nanuky (zhruba 6 kusů, podle velikosti formičky). Zalijte bezinkovou šťávou. Formičky uzavřete a dejte do mrazáku minimálně na 4 hodiny.
- 3.
Vanilkové cupcakes s krémem z hořké čokolády
Potřebujete na 6 kusů: na čokoládová ganache: 100 ml čerstvé smetany na šlehání 100 g hořké čokolády 70 %; na těsto: 60 g másla, 40 g cukru, 1 vejce + 1 žloutek, 30 ml mléka, 100 g mouky (50 g hladké, 50 g polohrubé), 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, dřeň z 1/2 vanilkového lusku (případně vanilkový extrakt); na krém: čokoládová ganache, 200 g mascarpone, 1 balení Dezertíků
Postup: Nejprve si připravte čokoládovou ganache na krém. Je potřeba, aby se pořádně vychladila. V ideálním případě si ji nachystejte den předem a nechte ji chladit v lednici přes noc. Přiveďte smetanu téměř k varu, odstavte a rozmíchejte v ní nalámanou tabulku kvalitní hořké čokolády. Umístěte do lednice a nechte ztuhnout.
*Předehřejte si troubu na 175 °C. V míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Přimíchejte vanilku, polovinu mouky, mléko, vajíčko a žloutek. Vše prošlehejte. Následně přidejte zbytek mouky s práškem do pečiva a solí, promíchejte.
*Těstem naplňte formičky a dejte do trouby na zhruba 20 minut (otestujte špejlí). Nechte vychladnout.
Vyšlehejte čokoládovou ganache s mascarpone a pomocí cukrářského sáčku krémem ozdobte vychladlé košíčky. Dozdobte Dezertíkami.
Zdroj: Pedro