Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Oslaďte dětem začátek školy: 3 rychlé recepty na veselé dezerty

/
  • Oslaďte dětem konec prázdnin veselými dezertíky.
    1. září 2017 ● 10:10

    Prázdniny skončily, začíná nový školní rok. Aby děti nebyly tak nešťastné, rozveselte je veselými dezertíky. Mám pro vás tři rychlé recepty, s jejichž přípravou vám navíc mohou děti pomoci.

     

  • 1.

    Mramorová čokoláda

    Potřebujete: 1 tabulka mléčné čokolády, 1 tabulka hořké čokolády, 1/2 tabulky bílé čokolády, 1 balení Kyseláků

    Postup: Připravte si menší nízký plech vystlaný pečícím papírem. V horké lázni si společně rozpusťte hořkou a mléčnou čokoládu dohladka, směs nalijte na plech a rozetřete do požadovaného tvaru. Stejným způsobem si ihned rozehřejte bílou čokoládu, kterou ve vlnovkách nalijte na hořko-mléčnou směs, a vidličkou vytvořte mramorování. Pedro Kyseláky rozkrájejte na třetiny, nasypte je na čokoládu a jemně přitlačte. Nechte vychladit v lednici do úplného zatuhnutí.

    Mramorová čokoláda
    Autor: Pedro

  • 2.

    Bezinková zmrzlina se špuntíky

    Potřebujete na 6 porcí: 1-2 lžičky bezinkového sirupu, 400 ml vody, 1 kiwi nebo jiné ovoce, 1 balení Veselých špuntíků

    Postup:  Připravte si bezinkovou šťávu podle vlastní chuti. Veselé špuntíky a nakrájené kiwi nasypte do formiček na nanuky (zhruba 6 kusů, podle velikosti formičky). Zalijte bezinkovou šťávou. Formičky uzavřete a dejte do mrazáku minimálně na 4 hodiny.

    Bezinková zmrzlina se špuntíky
    Autor: Pedro

  • 3.

    Vanilkové cupcakes s krémem z hořké čokolády

    Potřebujete na 6 kusů: na čokoládová ganache: 100 ml čerstvé smetany na šlehání 100 g hořké čokolády 70 %; na těsto: 60 g másla, 40 g cukru, 1 vejce + 1 žloutek, 30 ml mléka, 100 g mouky (50 g hladké, 50 g polohrubé), 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, dřeň z 1/2 vanilkového lusku (případně vanilkový extrakt); na krém: čokoládová ganache, 200 g mascarpone, 1 balení Dezertíků

    Postup: Nejprve si připravte čokoládovou ganache na krém. Je potřeba, aby se pořádně vychladila. V ideálním případě si ji nachystejte den předem a nechte ji chladit v lednici přes noc. Přiveďte smetanu téměř k varu, odstavte a rozmíchejte v ní nalámanou tabulku kvalitní hořké čokolády. Umístěte do lednice a nechte ztuhnout.

    *Předehřejte si troubu na 175 °C. V míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Přimíchejte vanilku, polovinu mouky, mléko, vajíčko a žloutek. Vše prošlehejte. Následně přidejte zbytek mouky s práškem do pečiva a solí, promíchejte.

    *Těstem naplňte formičky a dejte do trouby na zhruba 20 minut (otestujte špejlí). Nechte vychladnout.

    Vyšlehejte čokoládovou ganache s mascarpone a pomocí cukrářského sáčku krémem ozdobte vychladlé košíčky. Dozdobte Dezertíkami.

    Zdroj: Pedro

    Vanilkové cupcakes s krémem z hořké čokolády
    Autor: Pedro

Dnešní horoskopy