Lidé mohou navštívit festival hanáckého pivovaru Litovel už potřinácté v historii. V pátek 11. srpna 2017 začne prohlídkami Muzea pivovarnictví. „Těmito exkurzemi bychom chtěli mimo jiné podpořit zájem mladých lidí o řemesla sladovnictví a pivovarnictví, proto první část programu podpořil i Olomoucký kraj,“ říká ředitel Pivovaru Litovel Lumír Hyneček. Každý účastník, který od 14 do 17 hodin zavítá do návštěvnického centra v areálu pivovaru, bude moci ochutnat litovelské pivo a o hudební produkci se postará kapela Hubertus.

Pódium ovládne Janek Ledecký i Michal Hrůza

V druhém dni Litovelského Otvíráku na hlavní scéně zahrají například Janek Ledecký se svou skupinou, slovenští mistři punk rocku Iné Kafé nebo český zpěvák Michal Hrůza s Kapelou Hrůzy. Další rockové, beatové a metalové kapely se předvedou na vedlejší scéně pivovarského nádvoří. Třetí scéna Litovelského Otvíráku pak bude patřit příznivcům taneční hudby, které bude bavit třeba DJ Lixx. Příznivci zlatavého moku nepřijdou o tradiční narážení soudku, ani o možnost ochutnat nejrůznější piva a speciály z varny místního sládka. Mezi ty patří například nefiltrovaný Weizenbier a čtrnáctistupňové pivo typu IPA z minipivovaru nebo míchaná piva Višňový speciál, Medový ležák nebo Černý zázvor. V závěru večera pak čeká publikum také slavnostní ohňostroj.

Autor: Litovelský otvírák

Vstup na festival je zdarma, návštěvníci z širšího okolí mohou využít kyvadlovou dopravu mezi Litovlí a blízkými městy Olomouc a Prostějov.

Pivovar Litovel – tradice trvající již přes 120 let, úcta k poctivému řemeslu, ruční práci a kvalitním surovinám. To jsou hlavní zásady, kterých se dodnes drží pracovníci Pivovaru Litovel, jenž vznikl v roce 1893 jako ryze český vlastenecký Rolnický akciový pivovar se sladovnou v Litovli. Historie pivovaru je lemována četnými úspěchy a oceněními z mnoha výstav a gastronomických soutěží. V letošním roce získala Litovel Dark první místo v degustační soutěži Pivex 2016 a zlato v prestižní mezinárodní soutěži Pivní pečeť kvality 2016, ve které navíc získal v kategorii Míchané pivo bronz Litovel Červený pomeranč. Portfolio Pivovaru Litovel tvoří piva vařená tradičními postupy na předem danou stupňovitost a také pivní speciály či pivní mixy. Spolu s pivovary Zubr a Holba dnes patří Pivovar Litovel do skupiny PMS.

Fotogalerie
4 fotografie