Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nechte na hlavě, ale ne lupy! 5 tipů, jak se jich zbavit

/
  • Máte lupy? Stydět se za ně nestačí, musíte s nimi bojovat.
    27. června 2017 ● 10:14

    Trápí vás malé bílé šupinky, které se vám »práší« z hlavy? Jsou nepříjemné, nevzhledné a ve společnosti nevítané. Navíc na tmavších šatech jsou dost vidět. Poradíme osvědčené babské rady, jak se lupů zbavit.

  • 1.

    Odvar ze zeleného čaje

    Může vás to překvapit, ale obyčejný zelený čaj obsahuje celou řadu minerál, vitamínů a důležitých prvků, které velmi příznivě působí na naše tělo. Osvědčenou babskou radou je vývar ze dvou sáčků, které necháme louhovat v horké vodě celou noc. Odvarem si pak masírujeme pokožku hlavy a několikrát to s odstupem dvou tří dnů zopakujeme.

    Zelený čaj
    Autor: Shutterstock.com

  • 2.

    Vaječná kúra

    Pokud se chystáte na důležitou schůzku, tuto radu si nechte na jindy. Je účinná, ale vyžaduje trochu času a šikovnost. Vyšlehejte dvě tři vejce a vzniklým »šamponem« si umyjte vlasy. Pozor, důležité: Při sprchování musíte vydržet a vlasy si umýt co možná nejstudenější vodou, kterou snesete. Pokud byste vajíčka umývali teplou vodou, zdrcnou se a hlavu budete mít plnou vaječných žmolků! Po této proceduře vlasy příliš nevoní, proto se nehodí, abyste hned vyrazili do společnosti. Čím déle si po této proceduře vydržíte neumýt si vlasy šamponem, tím déle je tato metoda účinnější.

    Vlasy si musíte umýt studenou vodou.
    Autor: Blesk – Karel Kopáč

  • 3.

    Rozpusťte aspirin

    Ve vodě rozpusťte tři aspiriny a masírujte pomalu pokožku hlavy. Lék obsahuje kyselinu acetylsalicylovou, která rozpuštěná ve vodě vytvoří mírně kyselý nálev a právě ten lupy zlikviduje.

    Léky
    Autor: shutterstock.com

  • 4.

    Vsaďte na cibuli a lopuch

    Udělejte si domácí »lektvar« z cibule a lopuchu. Cibulová šťáva totiž změkčuje pokožku a lopuch působí proti lupům. Do 1 l lihu vlijte 250 ml odvaru z lopuchových kořenů a do směsi přidejte 3 velké nakrájené cibule, nechte stát na teplém místě dva dny. Pak sceďte přes plátno. Vzniklou tinkturu vtírejte do pokožky hlavy.

    Cibule s lopuchem pomůže vaší pokožce hlavy.
    Autor: Shutterstock.com

  • 5.

    Volte dětské šampony

    Zapomeňte na levné šampony i na ty dva v jednom. Omezte nebo raději úplně vynechte gely tužidla, laky a podobně. Z šamponu si vyberte ideálně ty dětské. Jsou totiž šetrné a nedráždí tolik pokožku. Vlasy vždy důkladně opláchněte vodou.

    Vlasy si myjte dětským šamponem.
    Autor: shutterstock.com

     

Dnešní horoskopy