Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Proč byste měli mlsat jahody: 3 tipy pro zdraví a jeden pro krásu

/
  • Jahody mají snad všechna nej - jsou zdravé, chutné a působí na naše libido.
    9. června 2017 ● 11:21

    Jahody miluje - snad až na alergiky - úplně každý.  Jsou sladké. lahodné, mají afrodiziakální účinky a jsou velmi zdravé. Prozradíme vám, proč byste se je nyní, kdy je jahodová sezóna v plném proudu, měli dopřávat plnými hrstmi.

     

  • 1.

    Zatočí s cholesterolem

    Jahody mají největší antioxidační účinky z veškerého ovoce! Díky tomu, že dokáží neutralizovat účinky volných radikálů, slouží jako významná prevence arteriosklerózy – tedy ukládání cholesterolu ve stěnách arterií. Zlepšují tak proudění krve. Mlsat by je měli i lidé, kteří jsou ohroženi infarktem, poruchy prokrvení mozku či ischemickou chorobu dolních končetin. Kvůli obsahu železa pomáhají i při poruchách krvetvorby a chudokrevnosti.

    Při sběru jahod si vytipujte nejlepší jahodníky.
    Autor: Shutterstock.com

  • 2.

    Pomůžou i na záchodě

    Lidé trpící dnou by měli jíst jahody nejlépe denně. Zvyšují totiž produkci moči a podporují vylučování kyseliny močové. Protože obsahují až 90 % vody pomáhají v boji s ledvinovými a močovými kaménky. Navíc podporují vylučování vody z organismu, takže díky nim budete vypadat štíhlejší. Mají také velké množství vlákniny, takže pomáhají při zácpách. Pomáhají i při hemeroidech tím, že snižují překrvení žil v inkriminované oblasti.

    Jahody mají snad všechna nej - jsou zdravé, chutné a působí na naše libido
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Spousta vitamínů a minerálů

    V jahodách je zhruba tolik vitamínu C jako v citrusech, ve 100 g zhruba 65 mg »céčka«. Stačí tedy denně sníst misku červených jahod a denní přísun vitamínu C máte pokrytý. Kromě něj obsahují i draslík, který snižuje tlak a kyselina salicylová pro změnu podporuje imunitu.

    Jahody mají snad všechna nej - jsou zdravé, chutné a působí na naše libido
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    1 tip pro krásu – bílé zuby

    Jestli chcete mít úsměv filmových hvězd, vyrobte si z jahod bělicí pasu. Stačí jich několik rozmačkat a kartáčkem nanést na zuby. Hmotu na nich nechte maximálně pět minut a potom si důkladně vyčistěte zuby klasickou pastou. Bude to lesk jako blesk!

    Jahody mají snad všechna nej - jsou zdravé, chutné a působí na naše libido
    Autor: shutterstock.com

Témata

jahody zdraví ovoce

Dnešní horoskopy