Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

4 dobré rady do kuchyně: Párátko v citronu a jablko mezi rohlíky!

/
  • Dobré rady v kuchyni se hodí každé ženě.
    25. května 2017 ● 09:30

    Dobré rady se hodí vždy a takřka pro všechny. Obzvláště v kuchyni jich není nikdy dost. vyzkoušejte čtyři nápadité triky a určitě vám usnadní práci.

  • 1.

    Citron na více použití

    Máte skvělý recept, do kterého potřebujete přidat lžičku citronu? Kvůli tomu ho nemusíte hned rozkrajovat a zbytek rychle spotřebovat. Vezměte si utěrku, položte ji na linku a citron na ní chvíli poválejte – díky tomu vymačkáte více šťávy. Potom do něj zapíchněte párátko a potřebnou šťávu vymáčkněte.

    K čemu všemu doma můžete použít citron?
    Autor: Shutterstock.com

  • 2.

    Měkké ovoce i rohlík druhý den

    Stává se vám, že si chcete dopřát vaše oblíbené ovoce, ale je na okamžitou konzumaci příliš tvrdé? Stačí jednoduchý trik, díky kterému budete mít ovoce měkoučké již druhý den. Až přijdete z nákupu, uložte ovoce do igelitového sáčku společně s rozkrojeným jablkem. Tento trik můžete použít také u pečiva, aby vám vydrželo déle čerstvé.

    Pivní rohlíky
    Autor: Nova TV a Ladislav Hruška

  • 3.

    Snadnější strouhání

    Strouhání sýru s sebou mnohdy přináší drobná zranění. Sýr se nalepí na struhadlo, my pak přitlačíme a vezmeme s sebou kousek vlastní kůže. Trikem, který celý proces zjednoduší, je potření struhadla kapkou oleje. Nejen, že minimalizujete pravděpodobnost zranění, ale struhadlo se tak i lépe myje a nemusíte trávit několik minut jeho drhnutím a ničením houbičky.

    struhadlo na sýr
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Kokosové nádobí

    Máte rádi kokosový ořech, ale prázdné skořápky vždy po snědení dužiny vyhazujete? Až si dáte ořechy příště, skořápky důkladně vymyjte a schovejte si je. V létě do nich můžete udělat domácí zmrzlinu nebo je využít jako misky na oříšky.

    kokosové mléko
    Autor: Shutterstock.com

Dnešní horoskopy