4 dobré rady do kuchyně: Párátko v citronu a jablko mezi rohlíky!
-
Dobré rady se hodí vždy a takřka pro všechny. Obzvláště v kuchyni jich není nikdy dost. vyzkoušejte čtyři nápadité triky a určitě vám usnadní práci.
- 1.
Citron na více použití
Máte skvělý recept, do kterého potřebujete přidat lžičku citronu? Kvůli tomu ho nemusíte hned rozkrajovat a zbytek rychle spotřebovat. Vezměte si utěrku, položte ji na linku a citron na ní chvíli poválejte – díky tomu vymačkáte více šťávy. Potom do něj zapíchněte párátko a potřebnou šťávu vymáčkněte.
- 2.
Měkké ovoce i rohlík druhý den
Stává se vám, že si chcete dopřát vaše oblíbené ovoce, ale je na okamžitou konzumaci příliš tvrdé? Stačí jednoduchý trik, díky kterému budete mít ovoce měkoučké již druhý den. Až přijdete z nákupu, uložte ovoce do igelitového sáčku společně s rozkrojeným jablkem. Tento trik můžete použít také u pečiva, aby vám vydrželo déle čerstvé.
- 3.
Snadnější strouhání
Strouhání sýru s sebou mnohdy přináší drobná zranění. Sýr se nalepí na struhadlo, my pak přitlačíme a vezmeme s sebou kousek vlastní kůže. Trikem, který celý proces zjednoduší, je potření struhadla kapkou oleje. Nejen, že minimalizujete pravděpodobnost zranění, ale struhadlo se tak i lépe myje a nemusíte trávit několik minut jeho drhnutím a ničením houbičky.
- 4.
Kokosové nádobí
Máte rádi kokosový ořech, ale prázdné skořápky vždy po snědení dužiny vyhazujete? Až si dáte ořechy příště, skořápky důkladně vymyjte a schovejte si je. V létě do nich můžete udělat domácí zmrzlinu nebo je využít jako misky na oříšky.