21. září 2017
Svátek slaví Matouš, zítra Darina

Chcete změnit životní styl? 5 mýtů o jídle, které musíte znát!

/
  • Co je zdravé a co není? O potravinách koluje spoustu mýtů, prozradíme vám, na co si dát pozor.
    Co je zdravé a co není? O potravinách koluje spoustu mýtů, prozradíme vám, na co si dát pozor. (Shutterstock.com)
    20. dubna 2017 ● 09:31
     

    Co je zdravé a co není? O potravinách koluje spoustu mýtů, prozradíme vám, na co si dát pozor.

  • 1.

    BIO je spása

    Co je BIO, je zdravé a prospěšné pro náš organismus. Jenže, to že je něco BIO znamená jen to, že bylo vyprodukováno v ekologickém zemědělství – tedy bez umělých hnojiv. Ale BIO párek nebo BIO chipsy jsou úplně stejné kalorické jako ostatní.

    ...

     

  • 2.

    Co je tmavé, je celozrnné

     

    Rozhodli jste se přestat jíst bílé pečivo a vyměníte ho za celozrnné? Tak ale dávejte pozor, zda tmavé je skutečně celozrnné. Aby bylo, musí obsahovat alespoň 80% celozrnných obilovin.

    Při výběru pečiva dávejte na složení, nikoliv na barvu. Tmavá není zárukou kvality.

     

  • 3.

    Po ananasu se hubne

     

    Ananas sice obsahuje enzymy pro spalování tuků, ale ty »nepřejdou« přes žaludeční kyseliny. Ananas navíc obsahuje velké procento jednoduchých cukrů, takže hubnutí rozhodně neprospívá.

    ananas

     

  • 4.

    Vejce zvyšují cholesterol

     

    Dospělý člověk si může v klidu dopřát dvě vajíčka denně. Jsou skvělým zdrojem kvalitních bílkovin a tuků s příznivým složením mastných kyselin, vitaminů a minerálních látek. O svůj cholesterol se bát nemusíte.

    Vajíčka se dají připravit na mnoho způsobů.

  • 5.

    Řepkový a kokosový olej

     

    Z rostlinných olejů je ten řepkový jednoznačně nejlepší. Obsahuje totiž velké množství nezbytných esenciálních nenasycených mastných kyselin. Naopak propagovaný kokosový olej má velmi vysoký obsah nežádoucích nasycených mastných kyselin.

    Olivový, nebo řepkový? Mnohem zdravější je ten řepkový.

Autor: red
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy