Spodní prádlo vzniklo ve chvíli, kdy se jiné kusy oblečení staly oblečením »svrchním«. Za úplně první kousek spodního prádla je považována bederní rouška, která měla zejména chránit před chladem a úrazy.

Dalším kusem již výhradně mužským jsou spodky, které se objevily až ve středověku. Sahaly od pasu k lýtkům, kde se uvazovaly na tkaničky. I ženy se obracely k podobnému prádlu, ale takové spodky nosily pouze v době menstruace.

Móda se ale s časem mění a muži oblékli punčochy. Spodky byly zkráceny a měly poklopec. Pro nás již typické kousky prádla pro muže – trenky a slipy – se objevily až ve třicátých letech dvacátého století.

Vývoj dámského prádla začal až mnohem později. Dámské kalhoty vstoupily na scénu v osmnáctém století a masově se rozšířily až o sto let později. Velký vliv na vývoj dámského prádla měly kankánové tanečnice, které kalhotky konec konců ukazovaly nejčastěji.

Marii Phelps Jacobsové pak vděčíme za podprsenky. Jacobsová svůj patent pak nevýhodně prodala firmě Warner Brother´s Corset Company a byla i přes tak užitečný vynález odsouzena k chudobě.

Nejdříve se podprsenky prodávaly jen ve velikostech S, M, L, až v roce 1928 se objevilo dnes používané číslování.

Trendy 2017

Letos uspějete se sexy černou krajkou. Rozhodně vsaďte na kalhotky i podprsenky se svůdnými průsvity. Pokud vám však tento styl nevyhovuje, oblečte dívčí prádlo s kytičkami a rázem budete za lehce vyzývavou koketu.

Letos by vám neměly ujít ani tzv. brazilské kalhotky, neboť Brazilky odkrývají právě tolik, aby působily přitažlivě, ale při tom si zachovaly pohodlí. Tyto kalhotky tedy kombinují klasické kalhotky zvané tanga s maximálním pohodlím.

Určitě se nezalekněte výrazných barev, protože letos jsou »in« i soupravy v červené či fialové. Muži by měli sáhnout po boxerkách, protože trenky se pod kalhoty prostě nehodí.

Fotogalerie
12 fotografií