Velký vliv na atmosféru domova mají dominantní barevné kombinace. Jejich výběr souvisí s životní situací, ve které se člověk právě nachází, ale také třeba s tím, v jakém prostředí trávil dětství a jaké barvy volili jeho rodiče. K těm se vracíme kvůli pocitu jistoty a bezpečí, jenž v nás vyvolávají, a z části proto, že zálibu v barvách dědíme právě po rodičích.

  • Teplé citrusové tóny – jste životní optimista a toužíte po komunikaci.
  • Zelená a modrá – kladete důraz na odpočinek a oddych.

  • Hnědé tóny v kombinaci s dřevěným nábytkem – stabilita, harmonie a přirozenost.

Rustikální styl = svědomitost a konzervatismus

Zděděné kusy prozrazují vazbu na tradice a vtahují do minulosti. Považujete se za svědomité lidi, v životě postupujete podle přesných plánů a těžko se vyrovnáváte se životními změnami? Ve vašem domě se to hemží starožitnostmi a prvky v klasickém či rustikálním stylu.

Design a umění = muži bez závazků

Pokud vystavujete na viditelných místech designový nábytek, umělecká díla nebo staré knihy, jste buď duší umělec, nebo si zakládáte na své image, je pro vás důležité uznání okolí. Cenné kousky milují muži bez závazků. Ti totiž rádi vystavují na odiv svůj společenský úspěch. Upřednostňují nábytek s technickými vychytávkami.

Útulné teplé barvy = upřímnost a přátelství

Pokud patříte mezi upřímné, přátelské a přizpůsobivé lidi a snažíte se vyhýbat konfliktům, pravděpodobně bydlíte v útulném bytě s teplými barvami, v pokojích nechybí masivní sedací souprava s polštářky a dalšími dekoracemi. To, že jste citově založení, dosvědčí i rodinné fotografie na stěnách či policích. Příliš mnoho fotografií vaší osoby by však mohlo poukazovat na egoismus.

Chaos a nepořádek = kreativita a stres

Chaos je často brát za známku kreativní mysli. Na příliš mnoho nepořádku si ale raději dávejte pozor, takové prostředí může snadno zvýšit hladinu našeho stresu!

Pokud ve vašem bytě vládne chaos a uklízení nepovažujete za svoji zálibu, zjevně hledáte svoji vlastní cestu životem. Nepořádní lidé jsou považování za zmatkaře, ve skutečnosti však jde převážně o tvořivé, odvážné a dobrodružné osobnosti. Výzkum na univerzitě v Minnesotě totiž potvrdil, že práce na neuklizeném stole přináší nové nápady a povzbuzuje tvořivé myšlení. Na druhé straně chaoticky a neprakticky zařízený byt může vyvolat trvalý stres.

Origami liška: japonský symbol úspěchu

Video
Video se připravuje ...

Origami liška: japonský symbol úspěchu Adam Balažovič/BPŽ

Cool klasický francouzský domov:

Video
Video se připravuje ...

Cool klasický francouzský domov youtube

 

Fotogalerie
23 fotografií