Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Víkendové lyžování v Čechách: Vyberou si rebelové i rodiče s batolaty

/
  • Sněhové podmínky jsou skvělé, vyrazte na hory.
    Sněhové podmínky jsou skvělé, vyrazte na hory. (Profimedia)
    28. ledna 2017 ● 08:00

    Letošní zima se k lyžařům chová vlídně. Zatímco loni jsme byli odkázáni na technický sníh, letos se sklouzneme i po přírodním. Chcete pohodlnou loučku, nebo ostrou trať? Malý, nebo velký areál? Pojďte se námi na procházku po českých horách.

  • 1.

    Největší – ski resort Černá hora – Pec

    672743:gallery:true:true

    Ve SkiResortu jsou otevřené všechny sjezdovky, tedy 41 kilometrů na 1 skipas. „Takové podmínky tu nebyly od začátku zimní sezóny. Na sjezdovkách aktuálně leží 60 – 120 cm sněhu. Dostatečná vrstva je i mimo ně, takže všem můžeme doporučit třeba sjezd na saních po Černohorské sáňkařské cestě, nebo atraktivní večerní sáňkování s čelovkami, které probíhá s průvodci z naší lyžařské školy SkiResort LIVE,“ říká Petr Hynek, ředitel SkiResortu ČERNÁ HORA – PEC.

     

    Kromě sjezdovek jsou otevřené i všechny doplňkové služby jako je oficiální lyžařská škola, půjčovny, babysitting nebo servis SkiResort LIVE. „Každý den vyučujeme ve 4 dětských parcích v areálech Černá hora a Pec pod Sněžkou. Všechny jsme je nově vybavili pojízdnými koberci a také dětskými vleky,“ doplňuje Petr Hynek

     

    Skvělé podmínky si mohou užít i ti, kteří na lyžování nemají celý den. „Ve čtyřech areálech je v provozu samozřejmě večerní lyžování. Na Protěži v Janských Lázních lze navíc spojit lyžování na nejdelším osvětleném svahu v ČR s dobrou večeří v restauraci hned u sjezdovky. Lyžuje se za umělého osvětlení i v Peci pod Sněžkou, ve Velké Úpě, nebo ve Svobodě nad Úpou. K večernímu lyžování se parkuje zdarma.

     

    Ceny skipasů:

    Dospělý: 690 Kč, junior: 640 Kč, dítě 530 Kč, střídavý 900 Kč

  • 2.

    Nejvíc atrakcí – Skiareál Lipno

    Lyžařský areál Lipno nad Vltavou
    Autor: Vlaďka Hradská

    Lipno se dostalo na úroveň alpských skiareálů, alespoň co se vybavenosti a atrakcí týče. Nenabízí jen sedačkovou lanovku a dětský skiareál, ale také plavecký bazén, bobovou dráhu, výhled ze Stezky korunami stromů, zkrátka, nemusíte se omezovat jen na lyžování.
    Lipenský areál nabízí 9 sjezdových tratí a tři lanovky. K dispozici jsou restaurace i občerstvení, parkoviště u spodní stanice lanovky je zdarma. Zdarma je také k dispozici skibus.

     

    Ceny skipasů:

    Dospělý: 680 Kč, junior: 550 Kč, dítě 460 Kč

  • 3.

    Tajný tip - Říčky v Orlických horách

    říčky
    Autor: archiv

    Dobré sněhové podmínky, sjezdovky různých obtížností, moderní sedačková lanovka, nová lyžařská školka a přitom domácká atmosféra?
    Orlické hory stojí trochu neprávem stranou zájmu českých lyžařů, vyplatí se je ale navštívit.
    Ski areál Říčky nabízí parkování zdarma, několik občerstvení, úschovnu, i půjčovnu lyžařského vybavení. Největším ubytovacím zařízením je Hotel Říčky, rodina s dětmi přivítá hotel Anenský mlýn, ubytování nabízí i mnoho menších penzionů.

     

    Ceny skipasů:

    Dospělý: 520 Kč, dítě: 360 Kč

     

  • 4.

    Rodinné – Kašperské hory

    kašpeerky
    Autor: archiv

    Na Šumavě jsou známější lyžařská střediska, ale pokud máte malé děti a chcete je učit lyžovat v pohodové atmosféře, navštivte Kašperky. Nabízejí jednu červenou, dvě modré a jednu „žlutou“, cvičnou sjezdovku. Svah pohodlně přehlédnete z občerstvení, které se nově zaměřilo na zdravé potraviny a nesmažená jídla. A rodinné jízdné? To je opravdu za hubičku.

    Ubytování nabízí například hotel Kašperk, nebo penzion Nebespán, který navíc nabízí gurmánské zážitky.



    Ceny skipasů:

    Dospělý: 360 Kč, junior: 290 Kč, dítě 220 Kč

     

  • 5.

    Domácký luxus - Olešnice v Orlických horách

    olešnice
    Autor: archiv

    SKi areál Hartman v Olešnici nabízí mimořádně široké sjezdovky, večerní lyžování, bezplatné parkoviště a také radar, měřící rychlost lyžařů.
    Ti, kdo vyžadují komfort, ocení restauraci a ubytování s wellness centrem přímo u sjezdovek.

    Ubytování najdete v hotelu Hartman a bungalovech u sjezdovky, nebo na horských chatách v okolí.

     

    Ceny skipasů:

    Dospělý: 3650 Kč, dítě 280 Kč

     

  • 6.

    Klasika – Skiareál Rokytnice na Jizerou

    s
    Autor: archiv

    Na sjezdaře v lyžařských střediscích Rokytnice nad Jizerou čeká na tři desítky vleků a dvě čtyřsedačkové lanovky.  Unikátní lanová dráha Lysá hora měří 2.198 m a je druhou nejdelší v České republice. Její konečná stanice je nástupním místem na běžeckou Krkonošskou magistrálu.

    Lyžařský areál Horní Domky leží  na jižních svazích Lysé hory v nadmořské výšce 657 – 1.315 m n.m. Svou rozlohou, ukázkovými sjezdovkami a vybaveností se může rovnat s nejlepšími lyžařskými středisky v ČR. Je oblíbený především pro velkou různorodost a široký výběr sjezdových tratí, které dosahují celkové délky 14,4 km a místy šířky až 100 m.

     Středisko je vybaveno technickým zasněžováním. Při nedostatku sněhové pokrývky je Spartak Rokytnice,a.s. schopenpokrýt technickým sněhem 90% sjezdových tratí.

     

    Ceny skipasů:

    Dospělý: 650 Kč, junior: 520 Kč, dítě 450 Kč

    Lyžařská křížovka: Kam s dětmi na hory

    Hurá na lyže. Nejlepší skiareály pro rodiny s dětmi 

    Kam s dětmi v Rakousku?

     

Dnešní horoskopy