Pocházíte z Prahy. V jaké části metropole jste prožila dětství?

Pocházím ze Strašnic z Prahy 10. Až do mých sedmi let jsme bydleli v krásné vilce na Černokostelecké ulici. Vzpomínám si, že naše sousedka byla neteř Emy Destinnové. Pak rodiče dům prodali a dnes v ní sídlí notář. Nechala jsem si tam ověřit podpis u nějaké listiny, abych prozkoumala, jak to uvnitř dnes vypadá. A byla to pro mě opravdu zvláštní návštěva. Seděla jsem v čekárně pro klienty, což byla kdysi naše koupelna. Pamatuju si, jak jsem tam příšerně řvala, protože jsem nechtěla, aby mi mamka myla vlasy. Ale v tom domě už bych dnes bydlet nechtěla. V 70. letech tam projelo pár aut za hodinu, a teď je to jak u dálnice.

Vzpomenete si, kde jste jako malí Pražáci trávili volné chvíle, kam jste si chodili hrát?

Naši mě nikam nepouštěli, trávila jsem čas na naší zahradě nebo na zahradě u sousedů, kam jsem lezla dírou v plotě. Měla jsem tam kamarádku Sašenku. Naše nejoblíbenější hra byla na princeznu a na služku. Náš problém ale byl, že žádná z nás nechtěla hrát tu služku. Takové běžné dětské spory. Pak jsme se přestěhovali do nedalekých Malešic. Byla jsem vášnivou sběratelkou obalů od žvýkaček a poměrně dost času jsem trávila v popelnicích, kde jsem ty obaly hledala. Dodnes nechápu, jak jsem se do těch nádob vydrápala. Ale sama jsem tam nebyla. Do popelnic mě doprovázela kamarádka Janička, také sběratelka.

Když jste založila rodinu, žila jste už s dětmi v poklidnějších Čakovicích?

Ano, do Čakovic jsem se přestěhovala k mému partnerovi. Do té doby jsem bydlela v domě po prababičce v Úvalech u Prahy, který jsem zrekonstruovala. Úvaly jsou také moje srdeční záležitost.

Autor: archiv

Jak se vám v této části Prahy 9 žije?

V Čakovicích mám úplně nejraději Mateřské centrum Cirkus. Chodila jsem tam s klukama od narození a holky, co ho provozují, jsou úžasné. Jinak jsou tu školky, školy, hřiště, obchody. Máme tady taky úspěšnou Základní uměleckou školu Marie Podvalové, kterou výborně vede paní Heřmánková. Krásný zámecký park, kde se dá běhat. Nevýhodou Čakovic je, že se v nich úplně explozivně staví nové a nové domy, ale nestaví se vůbec žádné nové silnice. Postrádá to logiku a zavdává myšlenku, kde je asi zakopaný pes. Proč není podmínkou pro stavbu sídliště také stavba silnice? Doprava je tady doslova tragédie. A je jedno, jestli jedete autem, nebo autobusem. Každé ráno a každé odpoledne stojíte v koloně.

Máte poblíž oblíbenou hospůdku, krámek nebo sportoviště?

Oblíbená restaurace je „čtyřka bez větráku“ U Daniela, kam chodí stále stejní lidé a mají tam stále stejně dobré pivo. Sportovišť je v Čakovicích hodně – tělocvičny, fotbalové hřiště, veřejný bazén. Ale je dobré i trénovat chůzi k Danielovi. A zrovna nedávno nám tady otevřeli krásnou novou Středovu pekárnu a kavárnu. To jsme všichni přivítali.

Kam s dětmi rádi chodíte na vycházky nebo na atrakce?

Aktuálně u nás doma nejvíc vede freestyle centrum Kolbenka. Kluci milují trampolíny a tady se dopadá do molitanů, tak jsem zatím docela klidná. A rádi chodíme do planetária do Stromovky, kde se pohádky promítají na strop.

Ve vašem okolí jsou i velká nákupní centra. Zavítáte občas do některého z nich?

Mám raději malé obchody, protože tam hned všechno vidíte a nemusíte lítat mezi uličkami. V Karlíně, kam chodím pracovat do Českého rozhlasu, byl dokonce ještě nedávno obchod s prodejním pultem. To mě bavilo. Já jsem si říkala a paní prodavačka podávala. Ale, bohužel, převálcovala ho klasická večerka.

Autor: archiv

Jak se vám moderuje Nejlepší počasí na TV Barrandov?

Je to jiné než klasické zpravodajství, kde jen stojíte nebo sedíte. Tady se musí chodit a ukazovat na mapě, což pro mě byla docela výzva. Ale myslím, že už jsem se s tím po čtvrt roce docela popasovala.

Neobjevíte se ještě v nějakém jiném televizním projektu?

Teď jdu zrovna s dětmi jako host do nového pořadu TV Barrandov Vaříme s Vendy. To je maminka dvou malých dětí, která chce propagovat tradiční českou kuchyni. Kluci nejraději obalují řízky, tak snad v pořadu najdeme uplatnění. Jen se musí počítat s tím, že mouka, strouhanka a vajíčka budou všude a asi tak na jednom kilometru čtverečním.

Čemu se ještě kromě moderování věnujete?

Pracovně se věnuji hlavně mediálním tréninkům. Připravuji politiky a manažery na vystoupení před televizní kamerou a na krizovou komunikaci. A moderuju různé společenské akce a konference. Teď jsem zrovna uváděla soutěž Nej sestřička 2016. Zdravotní sestry moc obdivuju. Je to těžká práce, která je špatně finančně ohodnocená.

Práce moderátorky a péče o kluky dá zabrat. Stíháte i odpočívat?

Hlavu si nejlíp vyčistím na golfu. V Praze mám nejraději Hodkovičky. Tam už znám nazpaměť každý kout a každou vodní plochu, kde skončila značná část mých míčkových zásob. Co se týče cvičení, tak u všech aerobiků a zumb se asi tak po pěti minutách začnu nudit. Baví mě pouze pilates. Chodím každý týden. Večer občas vyrazíme s Honzou do Letňan hrát badminton. Po hodině mám vždy pocit, že to byla má úplně poslední hodina. Totálně se tam uženu. A moc ráda chodím do kina, hlavně na české filmy. Někdy jdu i na ty nepovedené, protože jsem zvědavá.