Když vám to zrovna moc nesedí…

…tak to nenoste! Proveďte kritickou revizi šatníku a nekompromisně se zbavte všeho, co vám nesedí. Ať už jde o příliš dlouhé džíny, nebo sako, které nemůžete nosit jinak než rozepnuté, zbavte se toho. Největší škodu napáchají nesedící ramenní švy a kalhoty a sukně, které se vám na bocích zařezávají. Jasně, třeba do nich někdy zhubnete. Ale do té doby jim dejte sbohem.

Tip: Pokud máte netypickou postavu a máte problém najít džíny, které by seděly délkou i šířkou, začněte nakupovat tam, kde nabízejí širší výběr velikostí a délek – třeba na pepe-jeans-store.cz. Nebo si je nechte upravit na míru.

Nebuďte chodící reklamou

Možná máte svou oblíbenou značku, na kterou nedáte dopustit. To ale neznamená, že by vše, co máte zrovna na sobě, mělo mít obří nápis. A vůbec – oblečení, které zdobí pouze obří logo značky, se spíš vyhýbejte. Můžete být in, i když nebudete mít viditelnou značku na všem, co nosíte.

Tip: Je logo a logo – nápisů a log z Andy Warhol kolekce od Pepe Jeans se určitě bát nemusíte. Naučte se rozeznávat, kdy má nápis na tričku smysl a kdy ne.

Nic se nesmí přehánět

A v módě to platí dvojnásob. Ukázat, že sledujete trendy, je jedna věc. A zkombinovat je všechny do jednoho outfitu je věc druhá.

-        Chcete zakomponovat do outfitu třásně? Vyberte si jeden kus. Když si obléknete sukni s třásněmi, k tomu vezmete třásňové boty a doplníte třásňovou kabelkou, nebudete in, ale budete vypadat jako z country kapely.

-        Chcete obléknout zvířecí vzor? Zase si vyberte jeden kus. Když se do leopardího obléknete od hlavy až k patě, nikoho nejspíš neokouzlíte, ale určitě vyděsíte.

Naučte se nosit tělové spodní prádlo

Pokud nejste Carrie Bradshaw ze Sexu ve městě, černou podprsenku pod bílý top si určitě neoblékejte. A když na to přijde, neoblékejte ani tu bílou – je totiž stejně „nenápadná“ jako ta černá. Pořiďte si spodní prádlo, které ladí s barvou vaší pleti a oblékejte ho vždy pod bílé i průsvitné oblečení.

Jaké faux-pas nemůžete vystát vy?

Fotogalerie
3 fotografie