Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dejte si to v RAW kvalitě: 3 recepty dobré, rychlé a syrové!

/
  • RAW strava se tepelně neupravuje, takže si zachovává všechny živiny a vitemíny.
    RAW strava se tepelně neupravuje, takže si zachovává všechny živiny a vitemíny. (rawdeli.cz)
    5. srpna 2016 ● 09:26

    Už jste zkusili zařadit do svého jídelníčku RAW stravu? Tedy jídlo, které se tepelně neupravuje, takže si zachová všechny živiny a vitamíny. Jestli ne, máme pro vás tři recepty, které jsou ideální pro začátečníky. Jsou rychlé a výborné!

  • 1.

    Hráškový krém

    Potřebujete: 6 hrnků mraženého hrášku, 1 lžíce světlého misa, hrnek nasekané jarní cibulky, 1/2 vymačkaného pomeranče, sůl a pepř dle chuti, stroužek česneku, 3-4 hrnky vody dle hustoty, kopr dle chuti (nemusí být)

    Postup: Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte. Vznikne tak dokonalý hráškový krém.  Pak stačí rozdělit do misek a servírovat.

    Hráškový krém
    Autor: rawdeli.cz

  • 2.

    Cannelloni s pestem a mandlovou ricottou

    Na pesto potřebujete: 1 šálek bazalkových listů, ¼ šálku listů baby špenátu, ¼ šálku extra virgin olivového oleje, ¼ čajové lžičky himalájské růžové soli, 1 čajová lžička citronové šťávy, pepř dle chuti, česnek dle chuti. Vše rozmixujte do hladké směsi ve stolním mixéru a přidejte  ½ šálku nasekaných nebo namletých piniových oříšků či pistácií.

    Na mandlovou ricottu potřebujete: 1 šálek mandlí (namočených na 8 hodin a oloupaných), 2 čajové lžičky citronové šťávy, ¼ šálku vody, ½ čajové lžičky lahůdkového droždí, ¼ čajové lžičky soli

    Na omáčku marinara potřebujete: 2 šálky rajčat zbavených semínek, 2 lžíce cibule, 1 čajová lžička česneku, ¼ šálku rajčat sušených na slunci (namočených na 4 hodiny), 3 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (bazalka/oregano/tymián…), 3 lžíce olivového oleje

    Postup: Obě omáčky rozmixujte na hladkou směs v mixéru. Cuketu nakrájejte na tenké plátky. Tři plátky položte mírně přes sebe, abyste vytvořili větší plát, naplňte ricottou z ořechů, pestem, malým měsíčkem rajčete a zarolujte.

    Cannelloni s pestem a mandlovou ricottou
    Autor: rawdeli.cz

  • 3.

    Malinový chia puding

    Potřebujete: 1 hrnek malin, 1/4 hrnku kešu, 1/4  až 1/2 hrnku vody, agávový nebo javorový sirup dle chuti, chia semínka dle chuti

    Postup: Rozmixujte maliny, kešu, vodu, až poté přidejte chia semínka, nechejte nabobtnat alespoň půl hodiny v lednici. Pro barevné ozvláštnění můžete přidat matcha prášek.

    Malinový chia puding
    Autor: rawdeli.cz

Dnešní horoskopy