Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tři melounové recepty: Tyhle dobroty musíte ochutnat!

/
  • Meloun je snad nejoblíbenějším letním ovocem. Zkuste naše recepty a uvidíte, jak se budete olizovat!
    Meloun je snad nejoblíbenějším letním ovocem. Zkuste naše recepty a uvidíte, jak se budete olizovat! (nejlepsimelouny.cz)
    1. července 2016 ● 09:28

    Meloun je snad nejoblíbenějším letním ovocem. Zasytí, poskytne dostatek tekutin a navíc je takřka bez kalorií. Je osvěžující, sladký - prostě lahodný. Jíst se ale nemusí jen sám, zkuste naše recepty a uvidíte, jak se budete olizovat!

  • 1.

    Ohnivo-ledová salsa

    Potřebujete: 3 šálky najemno nakrájeného bezpeckového melounu, 1/2 šálku nadrobno nakrájené zelené papriky, 2 polévkové lžíce limetkové šťávy, 1 polévkovou lžíci nakrájeného koriandru, 1 polévkovou lžíci najemno nakrájené zelené cibulky, 2 polévkové lžíce nadrobno nakrájených jalapeňos papriček

    Postup: Všechny ingredience nakrájejte na drobné kousky – tak akorát do pusy – a smíchejte. Nechte alespoň hodinu vychladit v lednici. Podávat můžete s grilovaným masem nebo tortilla chips.

    Ohnivo-ledová salsa
    Autor: nejlepsimelouny.cz

  • 2.

    Vepřový steak s melounem

    Potřebujete: 600 g vepřové krkovice, bezpeckový meloun Bouquet, olivový olej, sůl, celý zelený pepř

    Postup: Maso propláchnete pod proudem studené vody a osušíte. Nakrájíte na plátky, posolíte a obalíte v podrceném zeleném pepři. Na pánvi rozehřejete olej a steaky osmažíte z obou stran. Hotové steaky podáváte s kousky vychlazeného bezpeckového melounu.

    Vepřový steak s melounem
    Autor: nejlepsimelouny.cz

  • 3.

    Lívance s melounem

    Potřebujete: 8 lívanců (8 cm v průměru) ochlazených na pokojovou teplotu, šálek smetanové zmrzliny, 6 plátků melounu bez pecek (asi 1,5 – 2 cm silných a 8 cm v průměru, zbavených přebytečné šťávy)

    Postup: Osmažte lívance. Na každý lívanec rovnoměrně nanesete smetanovou zmrzlinu. Dva z nich položíte zmrzlinou nahoru na servírovací talíř. Plátek melounu dáte na každý zmrzlinový lívanec. Takhle to střídáte, dokud nebudete mít sendvič složený ze čtyř lívanců a tří kusů melounu. Na horní lívanec přidáte lžičkou zmrzlinu. Dozdobit můžete borůvkami nebo malinami. Ihned servírujte nebo přikryjte a chlaďte v mrazničce do doby, než budete servírovat.

    Zdroj: nejlepsimelouny.cz

    Lívance s melounem
    Autor: nejlepsimelouny.cz

     

Dnešní horoskopy