Tři melounové recepty: Tyhle dobroty musíte ochutnat!
-
Meloun je snad nejoblíbenějším letním ovocem. Zkuste naše recepty a uvidíte, jak se budete olizovat!
Meloun je snad nejoblíbenějším letním ovocem. Zasytí, poskytne dostatek tekutin a navíc je takřka bez kalorií. Je osvěžující, sladký - prostě lahodný. Jíst se ale nemusí jen sám, zkuste naše recepty a uvidíte, jak se budete olizovat!
- 1.
Ohnivo-ledová salsa
Potřebujete: 3 šálky najemno nakrájeného bezpeckového melounu, 1/2 šálku nadrobno nakrájené zelené papriky, 2 polévkové lžíce limetkové šťávy, 1 polévkovou lžíci nakrájeného koriandru, 1 polévkovou lžíci najemno nakrájené zelené cibulky, 2 polévkové lžíce nadrobno nakrájených jalapeňos papriček
Postup: Všechny ingredience nakrájejte na drobné kousky – tak akorát do pusy – a smíchejte. Nechte alespoň hodinu vychladit v lednici. Podávat můžete s grilovaným masem nebo tortilla chips.
Ohnivo-ledová salsaAutor: nejlepsimelouny.cz - 2.
Vepřový steak s melounem
Potřebujete: 600 g vepřové krkovice, bezpeckový meloun Bouquet, olivový olej, sůl, celý zelený pepř
Postup: Maso propláchnete pod proudem studené vody a osušíte. Nakrájíte na plátky, posolíte a obalíte v podrceném zeleném pepři. Na pánvi rozehřejete olej a steaky osmažíte z obou stran. Hotové steaky podáváte s kousky vychlazeného bezpeckového melounu.
Vepřový steak s melounemAutor: nejlepsimelouny.cz - 3.
Lívance s melounem
Potřebujete: 8 lívanců (8 cm v průměru) ochlazených na pokojovou teplotu, šálek smetanové zmrzliny, 6 plátků melounu bez pecek (asi 1,5 – 2 cm silných a 8 cm v průměru, zbavených přebytečné šťávy)
Postup: Osmažte lívance. Na každý lívanec rovnoměrně nanesete smetanovou zmrzlinu. Dva z nich položíte zmrzlinou nahoru na servírovací talíř. Plátek melounu dáte na každý zmrzlinový lívanec. Takhle to střídáte, dokud nebudete mít sendvič složený ze čtyř lívanců a tří kusů melounu. Na horní lívanec přidáte lžičkou zmrzlinu. Dozdobit můžete borůvkami nebo malinami. Ihned servírujte nebo přikryjte a chlaďte v mrazničce do doby, než budete servírovat.
Zdroj: nejlepsimelouny.cz