Němci jsou na peníze, Češi ne

Mnohem důležitější než sex, je u Němců finanční zabezpečení. V partnerství to za důležité považuje více jak 20 % lidí. Stejně tomu je i v Rakousku. To Češi na peníze nejsou vůbec. Pro důležitost financí se vyslovilo pouze necelých sedm procent.

V jednom se ale Němci s Poláky shodnou. Pravá láska v těchto zemích trvá téměř věčně. Zatímco v Česku nebo v Rakousku trvá intenzivní zamilovanost od jednoho po tři roky, na sever od nás většina párů milovat nikdy nepřestane. V Polsku to tvrdí dokonce téměř polovina oslovených. I to může být jeden z důvodů, proč zde lidé mají nejčastěji pouze dvě vážné známosti za život. V ostatních zemích je přitom průměrné číslo o jednu známost vyšší.

Všichni se seznamují přes kamarády. Až na Rakušany

Při hledání svého pravého protějšku je nejdůležitější mít dobré známé a kamarády. Právě touto cestou své aktuální partnery našlo nejvíce lidí v České republice, Německu i Polsku. Pouze v Rakousku potkalo 24 % lidí svého partnera na večírku. Kromě přátel a večírků se mezi dalšími způsoby objevilo i setkání v práci a škole nebo přes online seznamku.

Rakušané vědí, kde mají hledat, protože více jak polovina jich cíleně hledá budoucí lásku v klubech
a barech. Naproti tomu takoví Češi lásku moc nehledají, nechávají tomu volný průběh a čekají, až se ta pravá sama objeví.

A když už Němci i Rakušané hledají svou lásku v barech, proč ji do podobného podniku nevzít i na první rande. Právě německy mluvící země jako první volbu setkání volí ve třetině případů večeři v restauraci. To Češi i Poláci raději jdou na první rande do parku nebo na procházku do přírody.

Češi rozdávají květiny, jinde večeře a víkendy

Večeře v restauraci jsou v Německu a Rakousku oblíbené i jako prostor, kde oslavit svou zamilovanost. Ještě oblíbenější ale jsou romantické víkendy. Pozvánka na hezký víkend a květiny jsou oblíbené i v Polsku. To v Česku jako dárek, který nejlépe vyjádří lásku, stále vedou květiny. Své lásce je věnuje 57 % dotázaných. Romantický víkend či delší pobyt je až další v pořadí.

Většina oslovených se také shoduje, že nejdůležitějšími věcmi pro partnerství je důvěra a věrnost.
U nás například důvěru považuje na nejpodstatnější více než polovina lidí a stejné je to i v Německu. Rakušané své priority rozložili téměř rovnoměrně a k důvěře a věrnosti přidali ještě upřímnost. Věrnost a lásku mají na svém vrcholu i Poláci a to hned v 58 % případů.

Zdroj: Průzkum Milka