Večerní zábavu v rodinném kruhu ocení každý její člen. V tomto ročním období se moc času venku trávit nedá a vymýšlet stále nový atraktivní program pro nudné zimní večery není právě jednoduché.

Co si zahrát na cukrářské architekty a přenést kousek české historie do svých kuchyní? Vyrobte si originální repliky českých hradů. Recept je velmi jednoduchý a s vaší pomocí zvládnou stavbu hradu třeba i děti. Své skvosty můžete navíc nahrát přes speciální aplikaci na www.zlatehrady.cz a zkusit své štěstí v soutěži o nejpovedenější hrad.

Autor: Zlatehrady.cz

Nemusíte se obávat, že nezvládnete postavit do posledního detailu propracované hrady. V soutěži vyhrává originalita, nikoliv hodinářská přesnost. I malý hrad může být odměněn velkou výhrou. Především jde však o příjemně strávený čas se svými blízkými. Užijte si společné momenty a postavte si takový hrad, na který budete všichni po právu hrdí.

Sušenku k sušence a jedna z cen je vaše

Posílejte fotky svých hradů na www.zlatehrady.cz a můžete vyhrát zájezd snů pro vás a vaše nejbližší v hodnotě 100 000 Kč, pohádkový víkend na zámku v hodnotě 15 000 Kč nebo tajuplný zlatý poklad plný sušenek. Na těchto webových stránkách najdete také spoustu užitečných rad a inspirace pro vaše výtvory.

Autor: Zlatehrady.cz

Nevíte si rady se sušenkovými hrady?

Na výrobu sušenkového hradu budete potřebovat sušenky a oplatky Opavia Zlaté, jejichž následným rozdrcením vám vznikne spousta stavebního materiálu. Ten následně můžete spojovat máslovým krémem, který vytvoříte pomocí jednoduchého receptu.

Máslový krém

150 g bílků

300 g krupicového cukru

2,5 kostky másla

Nejprve spolu vyšlehejte bílky a krupicový cukr, následně do vzniklé směsi zašlehejte kostky másla.

Autor: Zlatehrady.cz

Ideální podklad pro každý hrad vytvoříte nejlépe rozdrcením jednoho balíčku Opavia Zlaté Koka. Ty smíchejte s máslovým krémem do pevné hmoty, se kterou se bude dát dobře pracovat. Hnědá barva bude vypadat jako půda, na které hrad v reálu stojí.

Nyní už si stačí vybrat sušenky takových tvarů, ze kterých půjdou nejlépe vytvořit nosné zdi, střecha a další části hradu. Ty pak stačí upravit do odpovídajících velikostí.

Pro spojení jednotlivých kousků sušenek použijte již připravený máslový krém. Ten poslouží jako sladká malta a zajistí, aby váš hrad odolal nájezdům mlsných nepřátel. Každý hrad můžete dozdobit rozpuštěnou čokoládou.

Autor: Zlatehrady.cz

Inspirace od profesionální cukrářky: hrady Karlštejn a Kokořín

Nápad na výrobu sušenkových hradů zaujal i autorku několika kuchařek Ivetu Fabušovou známou z účinkování v pořadu „Na nože“. Iveta se svými kolegy z IF Café vytvořila dva velkolepé české hrady Karlštejn a Kokořín.

Na výrobu Karlštejna bylo použito celkem 10 balení Zlatých polomáčených, 3x Zlaté Club máslové, 2x čokoládové věnečky, 17 balíčků Zlatých oplatků a na podklad 1x Koka Zlaté. Střecha, okna a další detaily stavby byly dozdobeny rozpuštěnou tmavou čokoládou.

Autor: Zlatehrady.cz

Hrad Kokořín byl postaven z 10 balení sušenek Zlaté Florenta, 6 balíčků Zlatých Oplatků, použity byly také 2x Zlaté Club, 2x Zlatá kolečka pocukrovaná, 2x Zlaté oplatky mini a 3x Zlaté polomáčené. Střechy byly zdobeny rozpuštěnou bílou čokoládou s přidáním červeného potravinářského barviva.

Zlatá srdce myslí na druhé

Na Nový rok udělaly Zlaté radost v Domově Alzheimer v Roztokách u Prahy. Spolu s populární herečkou Zdeňkou Žádníkovou, která sušenkovým hradům propůjčila svou image, předali tvůrci těchto skvostů oba hrady klientům tohoto zařízení. Více informací o domově najdete na www.domovalzheimer.cz.

Autor: Zlatehrady.cz

Nejlepší sušenkový hrad vyhrává zájezd snů

Zahrajte si s dětmi na cukrářské architekty a postavte originální sušenkový hrad. Posílejte fotky svých hradů na www.zlatehrady.cz a můžete vyhrát zájezd pro vás a vaše nejbližší v hodnotě 100 000 Kč, pohádkový víkend na zámku v hodnotě 15 000 Kč nebo tajuplný zlatý poklad plný sušenek. Na www.zlatehrady.cz najdete také spoustu užitečných rad a inspirace pro vaše výtvory.