K tomu však nemůže dojít, pokud máte doma moderní spotřebič plný technologických vychytávek, které eliminují lidské prohřešky a myslí za vás.

Autor: Samsung

Uchovávat potraviny jako šéf

Například chladničky z řady Samsung Chef Collection byly navrženy ve spolupráci s předními světovými šéfkuchaři, kteří se podělili o své know-how. Jedním z nich je například klíčový faktor pro uchování čerstvosti potravin, a tím je udržování konstantní teploty uvnitř. Je tedy důležité, aby i při častějším otevírání dveří chladničky nedocházelo k výkyvům teplot. Chladicí technologie s názvem Precise Chef Cooling tyto výkyvy minimalizuje a teplota uvnitř kolísá pouze v rozmezí ±0,5 °C. Tím je zajištěno uchování původní chuti a textury potravin po delší čas než dříve. Funkce Chef Mode™ nám zase pomůže tím, že uchovává jednotlivé typy potravin přesně při teplotách, jaké doporučují profesionálové, čímž rovněž zajišťuje jejich maximální čerstvost.

Autor: Samsung

Námraza nemá šanci

Aby se v chladničce nevytvářela námraza a nedocházelo tím zbytečně ke zvyšování účtu za elektřinu, využívají chladničky Samsung technologii True No Frost. Na poličkách ani potravinách díky ní neulpívají mikroskopické částečky ledu, které jinak dokážou snižovat kvalitu potravin. Od profesionálů pochází též idea kovového plátu, který do sebe akumuluje chlad, a tím podporuje udržení stálé teploty. Nazývá se Metal plate a je umístěný na zadní stěně chladničky uvnitř chladničky a kromě praktické chladicí funkce dodává spotřebiči punc profesionality.

Optimální vlhkost pro chladničku i mrazák, která je nesmírně důležitá pro dokonalou kondici skladovaných potravin, zajišťuje důmyslný dvojí systém chlazení Twin Cooling Plus. Odděluje proudění suchého mrazivého vzduchu v mrazáku a chladného vlhkého v chladničce a zabraňuje také mísení pachů z obou oddílů. 

Autor: Samsung

Chef zone

Každý jistě ocení také speciální přihrádku Chef Zone, která umožňuje uchovat pokrm při konkrétní teplotě. Choulostivé potraviny, jako jsou např. maso a ryby, je ideální udržovat při konstantní teplotě -0,5 °C, při které maso nezmrzne, čímž by se narušila jeho struktura, a zároveň jsou potlačeny bakteriologické procesy, a tak se nekazí.

Pokud chcete marinovat, osvědčí se vám další praktická součást chladniček Chef Collection. Nerezová pánev Chef Pan je multifunkčním a profesionálním nástrojem a vy v ní můžete maso naložit, vychladit, upéct a následně ji vložit přímo do myčky.

Autor: Samsung

Vejde se do každé kuchyně

Kromě technologií umí chladničky Chef Collection překvapit i svými rozměry. Model RB41J7899S4/EF v designu Kitchen Fit je totiž rovnocenným konkurentem vestavných chladniček. Vejde se do prostoru v rámci kuchyňské linky a souzní s ní díky povrchu z broušené oceli a členění oddílu mrazáku, který končí na úrovni pracovní plochy kuchyňské linky. Oproti vestavným modelům však nabízí nesporné výhody. Není potřeba složitá montáž a hlavně nabízí až o 30 % více vnitřního prostoru díky technologii SpaceMax. Tento extra objem může činit až 90 litrů!

Více informací naleznete na www.samsung.cz.