1) Nejdříve si uvědomte, co chcete

Je důležité si už na začátku říci, co hledáte. Chvilkový flirt, sex, nebo vážný vztah? Podle toho si zvolte kategorii, kam inzerát umístíte. „Seznamka má na webu více rubrik, dobře inzerát zařaďte,“ radí Lenka Černá z Annonce.

2) Buďte konkrétní

Čím více toho o sobě prozradíte a čím konkrétnější budou vaše požadavky, tím větší je šance, že potkáte někoho, s kým si budete rozumět. Současně se vyhnete protějškům s odlišnými zájmy a názory, se kterými byste jen ztráceli čas.

3) Pozor na osobní údaje

Schopnost říct, kdo jsem a koho hledám, ale neznamená sdělování osobních informací. Například údaje o bydlišti či adrese zaměstnání by se rozhodně neměly prozrazovat. Postačí uvést jen kraj, okres nebo větší město.

4) Gramatika hraje roli

Dejte si záležet na tom, aby ve vašem inzerátu nebyly hrubky. Těmi totiž těžko někoho ohromíte. „Zkuste si pohrát i s formou vašeho inzerátu. Pokud ho napíšete hravě a vtipně, máte větší šanci, že zaujmete někoho kreativního, “ radí Černá.

5) Buďte aktivní

Ženy často po zveřejnění svého inzerátu upadnou do pasivního čekání na to, kdo je osloví. „Díky anonymitě online prostředí padá seznamovací bariéra u žen, které se bojí oslovit muže jako první. Využijte toho,“ uzavírá Černá z Annonce.

Rada pro ženy: Chcete blonďáka? Napište to!

Ženy ve svých inzerátech na seznámení prý nejčastěji zmiňují slovo kamarád. A to je problém. Pokud chcete životního partnera, nehledáte přece jen kamaráda! Dámy také kladou důraz na povahové vlastnosti svých budoucích životních partnerů. „Často hledají muže, kteří jsou hodní, pohodoví a mají smysl pro humor.
Vzhled,vzdělání, zaměstnání či koníčky jsou pak upozaděny,“ říká Černá. Ženy, nebuďte tak skromné a nebojte se zveřejnit jasné představy o tom, jak má potenciální partner vypadat.

Rada pro muže: Nebuďte struční

Rozvedený, štíhlý, nekuřák, abstinent. Tak se muži nejčastěji popisují v inzerátech. Do rozebírání své povahy a zájmů se zrovna nepouštějí, a když už, zaobalí to do slov jako »inteligentní« nebo »sympatický«. Tím ale nikoho neohromí. Pánové, raději popište, jak se věci ve skutečnosti mají. Jste temperamentní, vášniví, máte rádi společnost a dobré jídlo, jezdíte na výlety a hrajete šipky? Nestyďte se o tom ženy informovat.