Vodní meloun

Oblíbená letní pochoutka mnoha milovníků červeného melounu. Nakrájejte ovoce a zmrazte si kostičky nebo plátky. Znalci vkládají dílky do mixéru a vyrábí si melounovou tříšť.

Hroznové víno

Vložte do mrazáku klidně celý velký hrozen. Nebudete litovat. Zmražení zintenzivní
sladkost a uvnitř každé kuličky uzraje hroznový sorbet.

Citrusy

Také jste v dětství milovali vodovou zmrzlinu, nejlépe s příchutí pomeranče nebo citronu? Nakrájejte pomeranč, grapefruit, mandarinky a citron na měsíčky a dejte na mrazák. Po vyndání je vhoďte do sklenice sodovky. Mražené citrusy fungují jako kostky ledu, navíc zlehka dochutí vaši vodu.

Banány

Z tohoto obyčejného až moučného ovoce stvoří mráz něco, co chutná jako ta nejlepší smetanová banánová zmrzlina. Banán před uložením do mrazáku nakrájejte na plátky. Zmrzlá kolečka nasypte do mixéru, vznikne hladký a vláčný mražený
krém. Když ho po vyjmutí z mixéru dáte ještě na chvíli do mrazničky, vytvoříte
si na později zdravý banánový krém.

Granátové jablko

Milujete granátová jablka, ale vadí vám, že jste po konzumaci celí červení? Řešení je snadné, vyberte zrníčka a nechte je zmrazit. V krabičce v mrazáku pak budou čekat, až na ně dostanete chuť.

Jogurt

Frozen Yogurt je zdravější verze zmrzliny, ale v obchodě je dost drahá, vyrobit si vlastní však není nic těžkého a skoro nic to nestojí. Nalijte jogurt do formiček na domácí nanuky. Můžete ho smíchat s křupinkami, müsli, semínky nebo se lžící medu.