Další taková místa chystá v centru Prahy, v Brně a Ostravě-Vítkovicích marketingový partner hokejového svazu BPA.

V Praze bude jediná oficiální fazóna vedle O2 areny na parkovišti sousedícím s Lisabonskou ulicí. Bude rozdělena do dvou částí. Expo zóna o velikosti necelých 3,5 km2 je vyhrazena partnerům a sponzorům mistrovství světa. Druhá, tzv. Refreshment zóna bude mít rozlohu 6 km2 a pojme dohromady kolem 2,5 až 3 tisíc lidí.

Tu bude tvořit šest stanů se stoly a lavicemi, občerstvovat se můžete i na dvoraně mezi nimi. Ve dvou kuchyních se budou připravovat rychlé pokrmy na grilu, pivo dodá smluvní partner šampionátu, pivovar Krušovice.

Na programu mají být hlavně přenosy zápasů. „V případě, že utkání bude vyprodané, bude se vysílat střetnutí z O2 Areny, v jiných případech to budou zápasy hrané v ostravské ČEZ Aréně,“ líčí Ondřej Kalát, který má v rámci organizačního výboru MS fanzónu na starost. Atmosféru vy měla navozovat skupina bubeníků a jsou připravena vystoupení moderátorů, mezi ně patří například Daniel Čech známý z TV pořadu Na stojáka.

V ostravské fanzóně se budou zápasy promítat na největší LED obrazovce na severní Moravě a ve Slezsku - 100m2. Připraveny jsou i doprovodné koncerty, v průběhu šampionátu vystoupí kapely jako Lake Malawi, Kabát Revival, Legendy se vrací, Lucie Revival, Rock And Roll Band Marcela Woodmana, Úspěch, U2 Revival, Made in 60´s, Queen Revival, BandaBand, Nightwish Revival, Nagauč a bubenické Show Kupčík a Jumping Drums.

O2 arena Praha

Kapacita: 17 360 diváků

Spojení do arény: Vzhledem k nízké parkovací kapacitě by měli diváci zvolit cestu MHD nebo vlakem.

Autobusem – linky č. 251, 127, 158, 166, 259, 280, 302, 305, 348, 351, 354, 3, 66, 368, 375, 376 a 377 do zastávky Českomoravská. Nebo autobusy č. 136, 145, 177 a 195 do autobusové zastávky Nádraží Libeň.

Vlakem – z Hlavního nádraží metrem trasy C do stanice Florenc, zde přestoupit na trasu B a pokračovat do stanice Českomoravská. Z Masarykova nádraží metrem trasy B do stanice Českomoravská. Ze Smíchovského nádraží metrem trasy B do stanice Českomoravská. Z Libeňského nádraží pěšky vlevo asi 500 metrů, nebo jednu stanici tramvají. Nádraží Vysočany je vzdáleno asi 10 minut chůze.

Metrem – trasa B na stanici Českomoravská.

Tramvají – linky č. 8 a 25 do stanice Multiaréna Praha v ulici Českomoravská, č. 16 – stanice Divadlo Gong v ulici Sokolovská.

Parkování: Přilehlé ulice jsou vyhrazeny pro rezidenční stání. Vozy, které nebudou mít odpovídající povolení a budou parkovat v této oblasti, mohou být odtaženy. V blízkosti haly je Parkovací dům sloužící především pro krátkodobé parkování. Podrobnosti najdete na www.parking-arena.cz.

Přístup k aréně: Severním vstupem na 1. podlaží z ulice Ocelářská, od stanice metra Českomoravská a tramvajových zastávek z ulice Sokolovská. Tento vstup do O2 areny je zajištěn 18 vstupními turnikety a 2 brankami pro invalidy. Při velkém počtu diváků se otevírá Jižní vstup na 2. podlaží z ulice Českomoravská, od tramvajové zastávky a železniční stanice Nádraží Libeň.

Fanzóna

Kapacita: 3-4 tisíce lidí, rozdělena na tzv. Expo zónu (1000-1500) a Refreshment zónu (až 3000), Otevírací doba: V den zápasů 10 (12) - 24 hodin v závislosti na začátku prvního utkání. Zápas se odvysílá celý i v případě, že se protáhne přes půlnoc, hudební produkce však skončí už ve 22 hodin kvůli nočnímu klidu.

Archiv
Autor: Archiv

ČEZ ARÉNA Ostrava

Kapacita: 10 109 diváků

Spojení do arény: tramvají – linky č. 2, 3, 7, 11, 19 do zastávky SPORT ARENA. Spoje od vlaků - z Hlavního nádraží tramvajová linka č. 2, z nádraží Svinov tramvajové linky č. 3, 7 a 19, z nádraží Stodolní tramvajové linky č. 2 a 11, z nádraží Ostrava-Vítkovice tramvajová linka č. 11, spoje z autobusového nádraží Ostrava - pěšky na zastávku Náměstí republiky (nebo Dr. Malého) a pak tramvajovou linkou č. 2 a 11.

Parkování: Na parkovištích u haly bude vybudovaná fanzóna, pořadatelé připravují několik záchytných parkovacích ploch, které budou maximálně 15 minut chůze od haly. Přímo naproti ČEZ Aréně je parkoviště s omezenou kapacitou.

Přístup k aréně: Vstup bude možný pouze přes fanzónu.

Fanzóna

Kapacita: zhruba 6 tisíc lidí. Oficiální fanzóna je přímo u ČEZ Arény, fanoušci se dovnitř dostanou i bez vstupenky na zápasy. Neoficiální fanzóna se zaměřením na české zápasy bude i v Dolní oblasti Vítkovic.

Otevírací doba: V den zápasů 10 (14) - 23 hodin v závislosti na začátku prvního utkání.

Archiv
Autor: Archiv

Co se nesmí nosit do arén: alkohol, deštníky, potraviny a nápoje, láhve, natlakované předměty, nádoby všeho druhu, politické a reklamní materiály, sklo či skleněné předměty, drogy, toxické a omamné látky, nadměrná zavazadla, zbraně, nůžky, notebooky, záznamová zařízení, výbušné látky, hořlaviny, dalekohledy, parfémy, laky, deodoranty ve spreji, dětské kočárky, jízdní kola, koloběžky, nebezpečné předměty, které by mohly způsobit škodu na zdraví nebo majetku.