Stylingové produkty sice zvládnou zamaskovat spoustu hříchů, ale nic nevypadá tak dobře jako kvalitní, pevné a zdravé vlasy. Pokud se o své vlasy budete starat, samy zjistíte, že nejlépe vypadají jen tak ledabyle rozpuštěné.

A jak má vypadat správná péče?

1. Dejte na odborníka
Požádejte svého kadeřníka, aby vám doporučil tu nejvhodnější vlasovou péči na doma. Pokud se vám nechce utrácet za drahé masky, dopřejte vlasům alespoň jednou týdně zábal z olivového oleje, který necháte působit klidně i několik hodin. Pak dobře opláchněte.

2. Myjte šetrně
Vlasy před každým mytím vždy rozčešte. Šampón aplikujte nejprve do dlaně, smíchejte s trochou vody a poté ho jemně vmasírujte do vlasů konečky prstů. Mytí opakujte dvakrát, abyste dostatečně smyly všechny nečistoty a zbytky stylingových přípravků.

3. Myslete na rozčesávání
Aby se vlasy po umytí necuchaly, naneste na ně kondicionér nebo péči, která vlas uzavře a ochrání, a to hlavně do délek a konců! Dobrým pomocníkem jsou bezoplachové kondicionéry, které nanášíte do délek vlasů vysušených ručníkem.  

4. Hydratujte
Jednou za týden vlasy ošetřete místo balzámem pečující intenzivní maskou (skvělé účinky má třeba kaviár).  Výbornou službu vám prokáže taky arganový olej, zvlášť pokud máte vlasy křehké, suché a bez lesku. „Olej je bohatý na vitamíny A, E a F, na antioxidanty redukující volné radikály, esenciální mastné kyseliny. Má vysoce ochranné vlastnosti, vlasy hydratuje, zjemňuje, vyživuje a dodává jim na objemu,“ říká Lucie Michková ze serveru Prozdravevlasy.cz.

5. Vysušujte opatrně
Mokré vlasy nikdy nedrhněte ručníkem, zbytečně byste poškodily a roztřepily jejich povrch. Zabalte je raději do ručníku, který odsaje přebytečnou vodu. Poté rozčešte prsty nebo řídkým hřebenem, třeba populárním Tangle Teezerem.

6. Chraňte před teplotami
Při foukání či žehlení používejte vždy termoochranné produkty například ve formě spreje. Teplotu fénu nastavte na střední stupeň a foukejte z větší vzdálenosti a po směru růstu vlasů  (předejdete poletujícím vlasům). Na závěr zafixujte účes studeným vzduchem, bude déle držet!

Tip: „Na trhu jsou dnes k dostání i ozdravné napařovací žehličky, které nejenže vlasy nepoškodí, ale navíc je vyživují cukry z agave v podobě pečujících mikročástic pronikajících hluboko do vlasů,“ říká odbornice z prodejny kvalitní vlasové kosmetiky Prozdravevlasy.cz.

Foto produktů: Prozdravevlasy.cz