20 let
Pleť vypadá dobře, a tak máme tendenci ji šidit. V tomto věku bychom neměli zanedbávat léčbu kožních problémů – akné, opary, ekzémy, protože jizvičky, pigmentace a další kožní nerovnosti mohou vzhled pleti pokazit.
Suchá pokožka už ve dvaceti ocení mastnější krém, pro mastnou a smíšenou pleť se hodí fluidy.

30 let
Pleť postupně ztrácí pružnost, objevují se první mimické vrásky.
Co dělat?
Hydratujte. Vhodné jsou krémy s retinolem, s kyselinou hyaluronovou a další účinné látky.
Po pětatřicítce už přijde vhod i chemický peeling, laser CO2, který vypne pleť, nebo radiofrekvenční omlazení pleti.

40 let
Ve čtyřiceti vám pleť spočítá všechny dřívější prohřešky v péči i životosprávě. Je sušší, tenčí, objevují se na ní pigmentace, roztažené žilky, póry a vrásky.
Co dělat?
Pečlivě pleť odličujte mléky nebo micelární vodou. Používejte denní a noční krém, doplňte účinnými séry a maskami.
V tomto věku už také ženy sahají po botulotoxinu, aby zamezily tvorbě vrásek.
Další možností je aplikace kyseliny hyaluronové, která se používá k vyplnění vrásek, doplnění objemu v obličeji, ke zvětšení rtů a k hydrataci pokožky.

50 let 
Vrásky se prohlubují, jsou výraznější, pleť začíná být povadlá, ztenčuje se, klesá její napětí a pružnost. Objevují se pigmentace, výrůstky, ubývá podkožní tuk v centru obličeje a mění se jeho kontury. 
Co dělat?
Dbejte na vyváženou stravu, pitný a spánkový režim a ochranu pleti před UV paprsky. Používejte výživné krémy obnovující hutnost a strukturu pleti s obsahem kyseliny hyaluronové, antioxidantů, zoflavonoidů, aramidů a retinolu. Prospívá také kosmetika s kaviárovým extraktem.
Výrazné omlazení pleti může přinést ultherapie - velmi intenzivní ošetření frakcionovaným intenzivním ultrazvukem, které využívá přirozené regenerativní schopnosti kůže. Ošetření je neinvazivní.