Jedním z tipů na inteligentní dárky, které děti doslova nadchnou, je právě Kouzelné čtení. Jedná se o speciální edici interaktivních knih vhodných pro děti od 4 do 12 let, které zaujmou hlavně díky kombinaci interakce a knihy. Pro řadu dětí totiž kniha není dárek a nejraději by pod vánočním stromkem viděly tablet nebo nejrůznější počítačové hry. Kouzelné čtení tak přináší zajímavou alternativu – zachovává poetiku knihy a zároveň ji propojuje s interaktivní mluvicí tužkou Albi.

Dítě tak může prakticky celé Vánoce zkoumat, objevovat a poznávat svět kolem sebe a zároveň nenásilnou přirozenou formou načerpávat znalosti a nové informace. A pokud dítě náhodou omrzí poznávání pomocí knihy, může se zabavit samotnou interaktivní tužkou. Ta je skutečným kamarádem a s dítětem doslova roste. Jednak mu nejprve knihu předčítá, dává mu kvízy nebo pouští například zvuky zvířat, ale také do ní dítě může nahrát vlastní zvuky nebo mp3. Uznejte, které dítě by si přesně takový dárek nepřálo?

Autor: Albi

Do džungle z pohodlí domova

Kouzelné čtení přináší dětem možnost nejen objevovat svět kolem nich, ale dovede je zavést i do džungle nebo do mořského světa. Jak? Díky knize Svět zvířat může dítě cestovat, poznávat nové kraje i zvuky zvířat. Právě ty jim zprostředkovává interaktivní tužka, a dokonce je i zkouší z poznávání zvuků jednotlivých zvířat.

Cesta kolem světa na stránkách knihy

Za jediné Vánoce, nebo i třeba jediný den může dítě procestovat celý svět. Stačí mu k tomu Atlas světa z edice Kouzelného čtení. Seznámí se jak s hlavními městy, tak se zajímavými pamětihodnostmi nebo zvířaty žijícími na určitých místech světa. Kvízy, testy a poznávání jsou s mluvicí tužkou Albi samozřejmostí.

Autor: Albi

Angličtina s rodilým mluvčím v dětském pokoji

Toužíte po tom, aby se vaše dítě učilo anglicky s rodilým mluvčím, ale obáváte se, zda na takovou hodinu vystačí rodinný rozpočet? Zkuste nejprve Hravou angličtinu, která je namluvena právě rodilým mluvčím. Vaše dítě tak může už od samého začátku nasávat ten správný přízvuk a intonaci i pronikat do přirozeného taje slovosledu.

Zábava pro rodiče i děti

I předškoláky je možné zabavit interaktivně. Je k tomu však potřebná součinnost rodičů, kteří tak mohou vypnout a vplout opět do dětského světa a objevovat svět pohádek a fantazii společně. Díky Hravému učení dítě poznává svět kolem sebe a za pomoci rodičů se učí prvnímu zacházení s interakcí a elektronikou v podobě tužky. Další kniha O perníkové chaloupce  je klasickou pohádkou, kterou si však může „přečíst“ i dítě předškolního věku, které ještě nečte. Právě interaktivní mluvicí tužka dítěti pohádku přečte, namluvena je známými českými herci jako je Otakar Brousek ml., Josef Somr a Zora Jandová, která je i patronkou celého projektu. 

Více informací naleznete na www.kouzelnecteni.cz