Jahodoví duchové

2131402:gallery:true:true

Budete potřebovat:
24 větších čerstvých jahod
čokoládové zdobení

Na polevu:
150 g cukru
100 g bílé čokolády
2 lžíce mléka
2 lžíce vody
několik kapek oleje

Postup:
Cukr rozvaříme s mlékem a vodou na sirup, pak do horkého sirupu vmícháme nastrouhanou bílou čokoládu a několik kapek oleje a utřeme do hladké polevy.
Do teplé polevy namáčíme omyté a osušené jahody a pokládáme ztuhnout na pečící papír.  Jako oči a nos vmáčkneme do polevy kousky čokolády.

Usekané prsty

2131395:gallery:true:true
Budete potřebovat:
420 g hladké mouky
 250 g másla
4 žloutky
140 g cukru moučka
malinová marmeláda

Postup:
Z uvedených surovin uděláme těsto, které dáme odpočinout do lednice (ideálně přes noc), ale postačí i dvě, tři hodinky.
Vyválíme válečky zhruba ve velikosti prstu, do kterých tupou stranou nože naznačíme ohyby prstů Pečeme při 180 °C dozlatova.
Po upečení můžeme nehet strhnout a podmáznout marmeládou, marmeládou namažeme i konce „prstů“.

Mísa plná červů

2131396:gallery:true:true
Budete potřebovat:

2 balíčky červeného želé
1 balíček bezbarvé želatiny
¾ hrnku šlehačky
balení ohebných brček

Postup:
Připravte želé a želatinu podle návodu, promíchejte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Pak přimíchejte šlehačku a můžete přidat trochu zeleného potravinářského barviva.

Připravte si brčka, svažte je a vložte do vysoké sklenice, tak, aby jí brčka zcela vyplnila.  Potom nalijte směs do brček a nechte v lednici ztuhnout.

„Žízaly pak můžete z brček buď vytlačit, nebo použít horkou vodu. Želé potom z brček vyklouzne.