Základem každého koktejlu je hodně ledu, takže jím nešetřete. „Jakmile budete ledem šetřit a budete jej mít jen do třetiny sklenice, pustí během doby přípravy až 4cl vody a drink tak ztratí na své plné chuti,“ vysvětluje Tomáš Kučera, spolumajitel JO´s baru v Praze. Kromě šejkru, který je při míchání koktejlů nezbytný, si připravte i brčka a plátky ovoce na dozdobení.   „Ozdoby na drinky mají i svůj důvod. Například u daiquiri byste měli připravit na okraj sklenice osminku limety, která slouží k dochucení, pokud se vám zdá koktejl až příliš sladký,“ Říká Tomáš Kučera.

Yellow Night

Yellow Night
Autor: Relax, Bacardí Superior, Bohamia Sekt, scom
Potřebujete: 2 cl tmavého rumu, 2 cl mandlového likéru, 2 cl limetkové šťávy, 4 cl mangového džusu

Postup: Jednotlivé ingredience smíchejte a protřepejte v shakeru. Servírujte do malé skleničky s ledem. Drink dozdobte plátkem manga nebo výsečí limetky.

Cosmo Twist

Cosmo Twist
Autor: Relax, Bacardí Superior, Bohamia Sekt, scom
Potřebujete: 4 cl vodky, 4 cl brusinkového džusu, vymačkaná šťáva z půlky pomeranče, vymačkaná šťáva z půlky limetky

Postup: Jednotlivé ingredience smíchejte a protřepejte v shakeru. Ideální je podávat ve skleničce na stopce ve tvaru „v“. Drink dozdobte plátkem pomeranče.

Daiquiri

Daiquiri
Autor: Relax, Bacardí Superior, Bohamia Sekt, scom
Potřebujete: 5cl Bacardí Superior, 2,5cl limetová šťáva, 2 vrchovaté lžičky třtinového cukru

Postup: Smíchejte všechny ingredience dohromady v koktejlovém šejkru. Protřepte a podávejte ve vychlazené koktejlové sklenici.

Tip: Když připravujete daiquiri, nezapomeňte si koktejlové sklenice nachladit. Jednoduše vložte do sklenic vrchovatě ledu a během přípravy jej nechte působit. Před nalitím samotného drinku led vyhoďte a až poté nalévejte.

Mojito

Mojito
Autor: Relax, Bacardí Superior, Bohamia Sekt, scom
Potřebujete: 5cl Bacardí Superior, 8 lístků máty, 1 limeta, 2 vrchovaté lžičky třtinového cukru, drcený led, soda

Postup: Do sklenice dejte limetu nakrájenou na měsíčky, přidejte 2 lžíce třtinového cukru a dobře promíchejte. Lístky máty otřete hrdlo vysoké sklenice, pak ji vhoďte do sklenice, přidejte Bacardí, doplňte sodou, zamíchejte, ozdobte snítkou máty a doplňte drceným ledem.

Tip: Jak nadrtit led? Pokud máte dostatečně výkonný mixér, nadrťte led v něm. Jestli ne, stačí led zabalit do igelitového sáčku, přes něj dát utěrku a paličkou na maso tlouct, dokud nebude led na padrť.

Abstinent Flip

Abstinent Filip
Autor: profimedia.cz
Potřebujete: 8 cl pomerančového džusu, 1 cl citrónové šťávy, 1 cl grenadiny (sirup z granátových jablek, můžete použít jakýkoliv sirup, třeba malinový, třešňový), 1 žloutek, muškátový oříšek

Postup: Pomerančový džus, citrónovou šťávu a grenadinu nebo sirup nalijte do šejkru s drceným ledem. Přidejte žloutek a důkladně protřepte. Přeceďte do vychlazené koktejlové skleničky a posypte muškátovým oříškem, servírujte se zkráceným brčkem.

Spritz

Spritz
Autor: Relax, Bacardí Superior, Bohamia Sekt, scom
Šumivé víno, trocha hořkého likéru, sodovka, led a plátek pomeranče – tak vypadá nápoj, který si oblíbila celá Itálie a který se šíří i do dalších zemí.

Potřebujete: 1,5 dcl Avanti Spritz, hrst ledu, plátek pomeranč

Postup: Všechny ingredience smíchejte do sklenice na víno a vychutnejte si nápoj s broskvovou vůní a chutí vína.

Hugo koktejl

Hugo koktejl
Autor: Relax, Bacardí Superior, Bohamia Sekt, scom
Šumivé víno s příchutí oblíbeného černého bezu, to je vynikající kombinace pro letní měsíce!

Potřebujete: 1,5 dcl sektu, 0,5 dcl bezinkového sirupu, led

Postup: Do skleničky dáte kostky ledu, zalijete sektem, přidáte bezinkový sirup a trochu vymačkané limetky – a voilà, Hugo je na světě!