Salát s tuňákem, mozzarellou a paprikami

Salát s tuňákem, mozzarellou a paprikami
Autor: Galbani
Co potřebujete: 200 g mozzarelly, 50 g rokety (lze použít i rukolu), 50 g čerstvého polníčku, 3 velká rajčata, 150 g tuňáka ve vlastní šťávě, 1 červená paprika, 50 g kaparů, 6 lístků bazalky, 2 sardele v oleji, 1 polévková lžíce balzamikového octa, sůl, bílý pepř, olej

Postup: Papriku dejte na 15 minut péct do trouby při 180° C. Mezitím si na plátky nakrájejte rajčata a mozzarellu. Tuňáka z konzervy slijte a nechte okapat. Horkou papriku přendejte do hliníkové misky a přikryjte potravinovou fólií, za 10 minut z ní odstraňte slupku a semínka, dužinu nakrájejte na proužky. Roketu a polníček důkladně omyjte a osušte. Vložte do servírovací mísy, do středu mísy umístěte papriku a tuňáka, kolem naskládejte dílky rajčat a mozzarelly.

Pak smíchejte najemno nasekané kapary, sardelky a bazalku. Přidejte špetku soli a bílého pepře, balzamikový ocet a důkladně promíchejte s olivovým  olejem, až se vytvoří světlá krémová směs. Zálivku použijte na salát podle chuti.

Salát z ráje

Salát z ráje s mangem
Autor: Galbani
Co potřebujete: 200 g čerstvé rokety (může být i rukola), 2 čerstvá manga, 2 čerstvá avokáda, 200 g mozzarelly light, šťáva ze dvou limetek, 2 červené chilli papričky, 2 čerstvé jarní cibulky, extra panenský olivový olej

Postup: Všechny suroviny dobře omyjte a osušte, avokáda podélně rozpulte, pecku odstraňte, poté oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Stejně pracujte i s mangy. Doprostřed mísy položte roketu, kolem pokládejte mango, avokádo a mozzarellu. V malé misce připravte zálivku, smíchejte na kolečka pokrájené chilli papričky s limetkovou šťávou a po kapkách přidávejte olivový olej. Salát zalijte a ozdobte ho kolečky cibulky.

Krevetový salát s mozzarellou mini

Krevetový salát s mozzarellou mini
Autor: Galbani
Co potřebujete: 150 g mozzarelly mini, 200 g v páře vařených krevet, 1 řapík celeru, 1 hlávka kadeřavého salátu, sůl, olej, červený pepř

Postup: Salát očistěte a operte, položte do servírovací mísy a naaranžujte na něj kuličky mozzarelly mini a horké krevety. Posypte jemně nasekaným řapíkatým celerem a ochuťte solí, olivovým olejem a červeným pepřem.

Salát caprese

Salát caprese
Autor: Galbani
Co potřebujete: 2 velká rajčata, 250 g mozzarelly, bazalka, olivový olej, sůl, pepř

Postup:Rajčata omyjte a nakrájejte na plátky. Mozzarellu nechejte okapat a rovněž nakrájejte na plátky. Na talíř, na kterém budete salát podávat, vyrovnejte střídavě plátky rajčat a mozzarelly. Pokapejte olivovým olejem a dochuťte pepřem a solí. Ozdobte lístky bazalky.