Proč jsme odbočili k francouzskému panovníkovi? Ludvík XIV. byl totiž vyhlášený jedlík, doslova každý den se neúměrně přejídal. Kromě nesprávného jídelníčku provázel jeho život i velký stres, sedavé „zaměstnání“ a nesprávná životospráva.

Stejně jako v 17. století se i my dnes potýkáme s podobnými nešvary, tentokrát ale s tím, že postihují nejen hlavy pomazané, ale většinu obyvatel skrze všechny sociální vrstvy.

Autor: Swiss Pharmaceutical

Jak se jich zbavit

Hemoroidy mají dvě formy – vnitřní a vnější. Jak už tušíte, ta vážnější je vnitřní, které nebolí, ale většinou se projevují krvácením při stolici. Má celkem 4 stadia, a pokud je zjistíte, je nejlépe zajít za doktorem. Nemusí vám to být příjemné a dost možná vám to ani příjemné nebude, ale je to zásadní krok, který může potvrdit, zdali se jedná „jen“ o hemoroidy nebo něco vážnějšího. Scéna v ordinaci bude pravděpodobně vypadat takto - lékař si navlékne gumovou rukavici a prstem se znecitlivující mastí vyšetří váš konečník. Podle nálezu pak předepíše druh léčby.

Může se jednat i o lehčí formu hemoroidů – vnější, které se obvykle projevují svěděním, případně nepříjemnými pocity na toaletě. I v tomto případě byste měli podstoupit vyšetření, je však pravděpodobné, že léčba této formy bude rychlejší a budete mít více možností, jak se této komplikace zbavit.

Kromě základních věcí, jako je zásadní změna životosprávy, můžete vyzkoušet i pomocníka z lékárny v podobě efektivního HEMOSTOP Gelu s vyváženým složením extraktů účinných rostlin. Obsahuje allantoin a standardizované extrakty z dubové kůry, třezalky a Aloe Vera. HEMOSTOP Gel má příjemný chladivý účinek, je šetrný, pokožku nemastí ani ji nedráždí. Naopak, změkčuje drsnou pokožku, zjemňuje suchou a popraskanou kůži.

Autor: Swiss Pharmaceutical

 

Žádejte ve své lékárně!

Vyhněte se množství alkoholu a kávy, čokoládě, tučným a příliš kořeněným pokrmům. Hodně pijte, jezte syrové ovoce, zeleninu a celozrnné výrobky, předejdete tak zácpě, s níž hemeroidy přímo souvisejí.