V neděli 30. března se v pražské Stromovce uskuteční jeden z prvních běhů letošní sezóny s názvem „Sportujte s námi pro dobrou věc“. Pořádá jej společnost T-Mobile v souvislosti se svou výzvou Pro dobrou věc, kterou vyhlásila v rámci aktivit Fondu T-Mobile. Akce a následné autogramiády s focením se zúčastní také olympionici – běžkyně na lyžích Eva Nývltová, badmintonista Petr Koukal a veslař Ondřej Synek. Dobrovolné startovné poputuje České olympijské nadaci na podporu aktivit znevýhodněných dětí, kterým ve sportování brání nedostatek peněz.

„Lidé už s aplikací Endomondo nasportovali milion kilometrů, teď je řada na nás,“ říká Markéta Vychytilová, manažerka sponzoringu T-Mobile. „Uspořádáním sportovně-zábavního odpoledne ve Stromovce chceme všem, kteří se zapojili do naší výzvy, poděkovat a i jejich jménem slavnostně předat České olympijské nadaci šek na milion korun,“ dodává manažerka společenské odpovědnosti operátora Petra Pavičová.

V rámci akce „Sportujte s námi pro dobrou věc“ se poběží dva běhy: na 5 km jako klasický závod na čas a volně na 500 metrů pro děti. Na 5km závod je třeba se předem zaregistrovat na stránce www.t-mobile.cz/beh (maximální kapacita 1 000 lidí), pro dětský závod se lze přihlásit na místě. Běh na 5 km odstartuje v neděli 30. března v 15 hodin u Šlechtovky v pražském parku Stromovka, kde se také následně uskuteční autogramiáda s olympioniky a další doprovodné aktivity (jako například koncert kapely Dolls In The Factory). Pro tři nejrychlejší běžce jsou připraveny telefony HTC. Děti mohou svůj běh absolvovat během celého odpoledne, medaili dostane každý malý závodník.

Po vyhlášení vítězů předá generální ředitel T-Mobile Milan Vašina zástupcům České olympijské nadace šek ve výši jednoho milionu korun. Každý účastník akce obdrží od operátora symbolickou odměnu.

Výzvu Pro dobrou věc vyhlásil T-Mobile počátkem března letošního roku. Přislíbil v ní, že pokud jeho zákazníci a zaměstnanci vysportují s aplikací Endomondo dohromady aspoň milion kilometrů, věnuje milion korun  znevýhodněným dětem na podporu jejich sportovních aktivit.

Více informací a registrace na Sportujte s námi pro dobrou věc naleznete na www.t-mobile.cz/beh.