Jak uvedl MUDr. Luboš Říha, majitel společnosti Diamonds International Corporation "Vůbec poprvé bude na našem území k vidění diamant, jehož velikost je neuvěřitelných 50 karátů". Bezbarvý kámen s hodnotou 14 milionů dolarů, který byl nalezen loni v Lesothu a jehož váha v surovém stavu dosahovala 120 karátů, se tak stane největším magnetem prodejní výstavy diamantů, kterou pořádá společnost DIC.

Výstava již proběhla v Bratislavě. V showroomu DIC v Krakovské 13.  Slavnostně ji zde otevřela paní Helena Vondráčková, diamantová lady česko-slovenské hudební scény.

Helena Vondráčková otevírá diamantovou výstavu v Bratislavě
Autor: DIC

Nyní se výstava přesouvá do pražského showroomu společnosti DIC v Široké 15, Praha 1- Josefov.  Zde bude výstava pro veřejnost otevřena 14. listopadu od 13:00 do 16:00. Od 15. listopadu do 30. listopadu 2013 v časech od 11:00 do 18:00.

Neváhejte a přijďte se podívat na jedny z nejúžasnějších výtvorů přírody. Uvidíte nejen investiční diamanty v různých váhách od 1ct výše, diamantové šperky, exklusivní sety určené pro vrcholné společenské události, ale i další limitované nebo ojedinělé šperky, kterými Vám DIC chce ukázat, že čeští návrháři a šperkaři mají ve světě zvuk. Na vlastní oči tak můžete vidět, jak vypadá kolekce světově uznávané návrhářky Blanky Matragi, která pro DIC vytvořila již 3 kolekce diamantových šperků. Pokochejte se její chobotnicí nebo klávesami.

MuDr. Luboš Říha, prezident společnosti DIC
Autor: DIC

Původní verze kláves fascinuje zejména kombinací zelených turmalínů, černého onyxu bagetových diamantů a kulatých diamantů. Bez zajímavosti na tomto šperku není ani fakt, že turmalíny se v Indii používají jako tlumiče bolestí a ochranné talismany.

V nové verzi náhrdelníku černé onyxy nahrazuje měsíční kámen, moonstone, vzácný drahokam, který se těží v Jižní Africe a na Srí Lance.

Kromě diamantových šperků nebudou na výstavě chybět luxusní diamantové hodinky Berdych, Štěpánek, diamantová pera, parfémy a  fashion kolekce DIC.

Showroom DIC, Široká 15, Praha 1-Josefov
Autor: DIC

Diamantová výstava přivede do Prahy největší diamant ve střední Evropě!

Na diamantech je úžasné, že jsou nejen krásnými produkty přírody, ale jsou také investičním nástrojem. Mluvíme tak o investičních diamantech, které jsou v dnešní nelehké době, bezpečným způsobem jak investovat. Je to investice, která v dlouhodobé historii nezažila výrazné propady, tak jako se to stalo se zlatem nebo stříbrem. Cena diamantu si drží reálnou hodnotu, o kterou se nemusíte bát. Roční zhodnocení diamantů se může pohybovat v řádu cca 5-10% v závislosti na jejich parametrech. Cílem výstavy je přiblížit lidem diamant jako skvělý prostředek pro investování a ukázat široké veřejnosti krásu a nadčasovost diamantových šperků.

Graf vývoje diamantů
Autor: DIC

Zájemci si navíc budou moci skutečné diamanty koupit.  Pro zajímavost je třeba dodat, že ty nejmenší diamanty přijdou na stovky korun. Pro mnohé návštěvníky se tak jistě stanou nádhernou vzpomínkou na výstavu.

Společnost Diamonds International Corporation je lídrem na trhu v prodeji investičních diamantů a diamantových šperků ve střední Evropě. DIC je také jako jediná společnost v ČR členem a akcionářem nejstarší a nejprestižnější burzy Beurs voor Diamanthandel v Antverpách.