Malé obrázky, které si lidé malují z nudy třeba při telefonování, poradách, přednáškách ve škole... se odborně jmenují psychogramy. A podle vědců se z nich dá odhalit nejen to, nač zrovna člověk myslí, ale prozradí i to, jaký typ osobnost vlastně je.

Pečlivka

Pečlivka
Autor: Blesk
Maluje: trojúhelníky, čtverce a obdélníky.

Co to oněm říká: Jde o rozumově založeného člověka, který dokáže problémy řešit s klidem. Všechno poměřuje rozumem. Jedná s rozvahou a bez emocí. Je mimořádně pečlivý.

Kariérista

Kariérista
Autor: Blesk
Maluje: Šipky, žebříky, střelky kompasů.

Co to o něm říká: Je to člověk s velkou ctižádostí a silnou vůlí. Je ale netrpělivý a má rád, když je po jeho, a pokud možno hned. Myslí si, že účel světí prostředky.

Kliďas

Kliďas
Autor: Blesk
Maluje: kruhy, hradby a jiné pravidelné obrazce

Co to o něm říká: Jeho nesilnější zbraní jsou pevné nervy. Je to kliďas, kterého jen tak něco nerozhodí. Je vytrvalý a umí se skvěle soustředit. Pokud kreslí kruhy a spirály, má v povaze i nesmělost.

Citlivka

Citlivka
Autor: Blesk
Maluje: srdce a srdíčka

Co to o něm říká: Je to člověk se srdcem na dlani a výborný posluchač. Problémy si ale příliš připouští k tělu a někdy zbytečně dělá z komára velblouda.

Pohodář

Pohodář
Autor: Blesk
Maluje: kytičky, lístečky, stromečky

Co to o něm říká: Je to přátelský, přívětivý a družný člověk. V kolektivu je neocenitelný, protože je výborný týmový hráč.

Ochránce

Ochránce
Autor: Blesk
Maluje: zvířátka, motýly

Co to o něm říká: Citlivý člověk, který se dokáže dobře vžít do pocitů druhých. Naprosto přirozeně lidem pomáhá, protože má silný ochranitelský a pečovatelský instinkt.

Fotogalerie
6 fotografií