Nezanedbávejte pedikúru

Odborné ošetření nohou pedikérkou bychom měly vyhledat v létě alespoň dvakrát a nohám se věnovat i doma. „Důležité je především paty dostatečně hydratovat krémy speciálně určenými pro zjemnění pokožky na nohou,“ říká Iveta Slavíková z Krasa.cz. Jednou týdně je dobré odstranit odumřelou kůži peelingem nebo pemzou.

Zatočte s kuřími oky

Kuří oko je odumřelá a zrohovatělá kůže v místech, kde dochází k tlaku nebo tření a je to velmi bolestivé. „Za jejich vznik může především nevhodná obuv.  Boty by také měly odpovídat tvaru nohy, “ vysvětluje Veronika Sajdoková z CCC. Pokud už kuří oko máte, zkuste speciální náplasti s kyselinou salycilovou, které jsou běžně k dostání v lékárně a změkčují tvrdou kůži. Přelepte jimi ráno »kuřáka«, večer naložte nožky do teplé lázně. Oko půjde bez obtíží vyjmout.

Vyhlašte válku pocení
Nohy dostávají v létě pořádně zabrat
Autor: Archiv firem

Základem všeho je v létě boty střídat, aby se stačily vyvětrat a proschnout. V uzavřených botách, a to ani ve střevíčkách nebo balerínkách, nechoďte na boso. Používejte savé bavlněné balerínkové ponožky, které z bot nevykukují. „Obuv vystříkejte antibakteriálním sprejem. Je možné si ji také vymývat octem,“ radí Veronika Sajdoková z CCC. Používat můžete i dezinfekční vložky nebo speciální pudrové krémy s antibakteriálními účinky.

Pro odvážné: Dopřejte nohám botox!

Ty z nás, které často nosí vysoké podpatky, trpí velkými bolestmi nohu. Nyní mají pro ně lékaři řešení. Ženy si nechávají do chodidel napíchat botox, který umrtvuje nervy v nohách, takže křeče jsou pryč! Navíc zmírňuje i nadměrné pocení. Zákrok stojí kolem 10 tisíc korun.

Fotogalerie
7 fotografií