Navíc díky síle brazilské guarany se zbavíte únavy, která nás v horkých dnech sráží do kolen. A zelená káva s kokosem nejen, že osvěží, ale zároveň napomůže při hubnutí.

Jahodový koktejl proti únavě

Jahodový koktejl proti únavě
Autor: Štefan Weber
Co potřebujete: ¼ l mléka, 15 dkg jahod, 2 až 4 tabletky brazilské guarany (podle stupně únavy), cukr dle chuti

Postup: Brazilskou guaranu v tabletách vhodíme do mléka a společně s ostatními surovinami pečlivě rozmixujeme. Ochutnáme, v případě potřeby dosladíme a znovu rozmixujeme. Nalijeme do skleničky, kterou na závěr ozdobíme čerstvou jahodou.

Káva pro štíhlou linii

Káva pro štíhlou linii
Autor: Štefan Weber
Co potřebujete: ½ čajové lžičky zelené kávy s kokosem, 200 ml vroucí vody, 100 ml mléka, cukr nebo med dle chuti, na ozdobu dietní šlehačka, lístek máty či meduňky

Postup: Na 1 šálek použijeme maximálně ½ čajové lžičky zelené kávy s kokosem, zalijeme vroucí vodou do 2/3. Dolijeme mlékem, v případě potřeby dosladíme cukrem či medem. Lze použít i rostlinné mléko, případně pít bez přidání mléka. Pijeme 1 šálek 30 minut před každým jídlem, maximálně 4x za den.

Pro ledovou variantu necháme základní recept vychladit, poté nalijeme do šejkru, přidáme ostatní ingredience, pár kostek ledu a důkladně protřepeme. Zdobíme dietní šlehačkou, lístkem máty či meduňky. 

Guaranový ledový čaj

Guaranový ledový čaj
Autor: Štefan Weber
Co potřebujete: 0,25 l zeleného (nebo podle chuti) čaje, 2 až 4 tabletky brazilské guarany (podle stupně únavy), dle chuti třtinový cukr a limetka

Postup: Připravíme čaj, můžeme přidat lístky máty a plátek citronu, a vše necháme vychladit. Vychlazený čaj nalijeme přes sítko do sklenice, přidáme brazilskou guaranu v tabletkách a necháme rozpustit. Podle chuti můžeme dosladit cukrem, dochutíme limetkou a nakonec přidáme pár kostek ledu.

Koktejl z borůvek

Koktejl z borůvek
Autor: Štefan Weber
Co potřebujete: mléko, sklenice lesních borůvek v sirupu (nebo čerstvé) plátek limetky nebo libovolného ovoce

Postup: Mléko a borůvky promixujeme v mixéru. Dle chuti můžete dozdobit plátkem limetky, citrónu nebo libovolného ovoce. Nepřislazujeme, borůvky v sirupu jsou díky zrání na slunci dostatečně sladké.

Co je guarana?

Semena guarany
Autor: profimedia.cz
Jde o semena stromu původem z Venezuely. Jejich stimulační účinky odhalily už dávno tamní indiánské kmeny. Guarana totiž snižuje únavu, udržuje pozornost a bdělost. Je vhodná při nervových vypětí, při depresích a může se použít při rekonvalescenci po dlouhé nemoci. Může tišit menstruační bolesti. Stimuluje mozkové funkce a podporuje mozkovou činnost. Likviduje v těle volné radikály a napomáhá při průjmech. Používá se i při redukčních dietách, protože snižuje chuť k jídlu a stimuluje odbourávání tuků.
Fotogalerie
5 fotografií