Skupinkové kurzy vaření pod taktovkou profesionála má v Česku stále víc fanoušků. Spojuje je chuť strávit večer ve společnosti stejně zapálených lidí, naučit se nové recepty, popíjet při tom sklenku vína a samozřejmě ochutnávat hotové dobroty.
Podle pořadatelů se na kurzy hlásí lidé všech věkových kategorií. „ Chtějí se něco naučit, rádi se baví a ještě milují jídlo a záleží jim na kvalitním stravování,“ vyjmenovává společné znaky účastníků kurzů Petra Planková z Chefparade.
Od svíčkové až po sushi
Kurzy vaření se dnes pořádají skoro ve všech větších městech a jejich škála je hodně pestrá, rozhodně se nebudete učit jen kachnu nebo svíčkovou. Vybrat si můžete z různých zaměření - třeba rybí speciality, grilování, čínskou nebo mexickou kuchyni či zvěřinu. Přihlásit se ale můžete i na výrobu pralinek! „ Největší zájem je tradičně o steaky a sushi. Oblíbená je taky italská a francouzská kuchyně, stejně jako kurzy pro děti od 4 let. Pořádáme taky kurzy pro maminky s miminky, které se učí vařit různé příkrmy,“ dodává Planková.
Cena za kurz: od 1390 za 3,5 hodiny
Jak poznat dobrý kurz:
* Kuchař by vás neměl nechat se jen dívat, ale aktivně zapojovat do všech procesů vaření
* Škola vaření vám má poskytnout vytištěné recepty, podle kterých vaříte
* Používají se kvalitní a čerstvé suroviny, žádné polotovary
* Když jídlo zbude, měli byste mít možnost odnést si ho domů v krabičce
* Kvalitní školy vaření nabízejí účastníkům nápoje (někdy i víno) zdarma
* Vařit byste měli minimálně 3-4 chody