Z červené řepy
Potřebujete:1 velkou řepu, petrželku, 200 g sýru feta nebo tofu, olivový olej. balzamico, sůl, pepř
Postup: Řepu očistěte, zabalte do alobalu a pečte v troubě asi 45 minut. Po vychladnutí řepu oloupejte, nakrájejte na kostičky, přidejte pokrájený sýr, nasekanou petrželku, osolte, opepřete, zalijte olivovým olejem a balzamicem, s kterým nešetřete.
S hruškou a nivou
Potřebujete: baby špenát, polníček, 1 zralou hrušku, 100 g opečené slaniny, 120 g nivy, hrst vlašských ořechů, hrst rozinek, olivový olej, javorový sirup
Postup: Listy omyjte ve studené vodě a nechte okapat. Nakrájejte slaninu a na rozpálené pánvi ji opečte dokřupava. Na stejné pánvi pak zlehka opražte ořechy. V míse smíchejte polníček a špenát, zalijte olivovým olejem a javovorým sirupem, posypte oříšky, slaninou, rozdrobenou nivou, rozinkami a nakonec přimíchejte nakrájenou hrušku.
Fazoláč
Potřebujete: 4 velká rajčata, 1 cibuli, 2 plechovky zelených fazolek, 3 lžíce majonézy, pepř, sůl
Postup: Rajčata, cibuli a fazolky nakrájejte a vložte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s majonézou. Tenhle super rychlý salát se skvěle se hodí ke grilovanému masu!
Fenyklový
Potřebujete: 1 bulvu fenyklu, 200 g ředkviček, ½ jablka, petrželku, šťávu z 1 citronu, olivový olej, sůl, pepř
Postup: Ingredience nakrájejte, smíchejte, opepřete, osolte a bohatě zakápněte olivovým olejem a citronovou štávou. Tenhle salát vydrží svěží v lednici celý den. Nejlépe chutná v kombinaci s rybou nebo kuřecím masem.
+ 2 tipy na zálivky
Koktejlová
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• 75 g netučného tvarohu
• 150 g smetany
• sůl
• pepř
• worcester
Jogurtová
• netučný jogurt
• sůl
• polévková lžíce bylinkového octa
• hrst posekané koprové nati