Z fotografie totiž můžete snadno vytvořit originální pohled a poslat ho ze svého mobilu pyšné babičce nebo třeba závistivé sousedce.

Kupování pohledů, shánění známek a poštovních schránek je minulostí! Originální papírový pohled můžete poslat přímo ze svého chytrého mobilu! Umožňuje to unikátní česká mobilní aplikace Postisimo.

Pohled kamkoliv za 29 Kč

Stačí udělat fotku mobilem a přes aplikaci poslat. Cena je přitom velmi příznivá. Z jakékoliv země světa kamkoli stojí pohled včetně tisku a doručení jen 29 korun a přijde do tří pracovních dnů. Takže za stejnou cenou posíláte pohled babičce od Máchova jezera, z Bulharska nebo třeba Mexika!

„Okamžitě po zaplacení jde pohlednice do tisku. Poté ji obratem zašleme na zvolenou adresu. Lidé se proto již nemusejí bát, že jejich pohlednice z dovolené dorazí do schránek až po návratu domů,“ říká Pavel Kalčev, marketingový ředitel společnosti iGATE, která aplikaci vytvořila.

Co potřebujete vědět

* K posílání pohlednic si potřebujete stáhnout aplikaci Postisimo. Ta je k dispozici Android i pro iPhony od společnosti Apple a je zdarma ke stažení na Google Play či App Store.

* S aplikací Postisimo můžete pracovat buď bez přihlášení, nebo po jednoduché bezplatné registraci.

7 kroků k vlastnímu pohledu:

1* Stáhněte si aplikaci

Na adrese postisimo.com si zdarma na svůj chytrý telefon stáhněte aplikaci.

2* Pořiďte fotografii

Fotografii pořiďte přímo v aplikaci pomocí mobilu nebo vyberte fotku z galerie svého mobilu.

3* Vyberte si písmo a rámeček pohledu

Vyberte si v aplikaci typ písma a rámeček. Rámečky jsou v různých barvách a na výběr jsou i speciální – třeba k narozeninám.

4* Napište text pohledu

Napište do mobilu text, jaký chcete vidět na pohledu. Maximálně ale můžete napsat 400 znaků. Čím méně znaků napíšete, tím bude písmo větší.

5* Vepište adresu

Vyplňte adresu, na kterou má být pohled doručený. Může to být kdekoli na světě. Pokud jste se na Postisimu registrovali, můžete používat adresář, kde se vám ukládají všechny vaše použité adresy.

6* Zaplaťte pohled

Cena pohlednice, včetně zaslání kamkoli na světě, je 29 Kč (nebo 1,19 EUR). Máte na výběr ze tří možnosti placení:

* Online platba – funguje přes platební bránu PayU, můžete ale platit i bankovním převodem nebo kartou.

* Platba z přednabitého účtu - pokud jste se registrovali na stránkách postisimo.com, můžete si nabít kredit určitou částkou, která se vám pak při posílání jednotlivých pohlednic strhává. Když tak chcete třeba z Bulharska poslat 10 pohlednic, nabijete si kredit na 290 korun.

* Voucher - vouchery je možné získat u partnerů projektu Postisimo.

7* Pošlete pohled

Hned, jak zaplatíte, jde pohlednice do tisku a pak je zaslaná na adresu doručení. Podle Postisima je doručená do 3 dnů kamkoli na světě.

Vyzkoušeli jsme: Pohled přišel druhý den!

Zní to krásně. Originální pohled za 29 Kč a rychlé doručení. Je to ale pravda? Blesk.cz to vyzkoušel. Ve středu 3. července vyfotil z pražského nábřeží Hradčany a do rohu fotografie umístil pro kontrolu růžek Blesku. A pak jsme napjatě čekali, za jak dlouho pohled dorazí a jak bude vypadat. Výsledek předčil naše očekávání. Do redakce dorazil hned následující den a od vzhledu profesionálního pohledu ho dělil právě jen ten cípek Blesku.

Na to, jak aplikace funguje, se podívejte do  fotogalerie pod článkem!
Fotogalerie
7 fotografií