V České republice platí, že čerpání dovolené určuje zaměstnavatel. I on ale musí dodržovat určité meze, takže zaměstnanci mají šanci »urvat si« pro sebe volné dny.

Práva zaměstnavatele:

1) Může určovat dovolenou zaměstnanci

2) Měl by přihlížet k zájmům zaměstnance – například umožnit letní dovolenou s dětmi

3) Má nárok zamítnout zaměstnanci žádost o dovolenou v případě svého oprávněného nároku – tzn. v době, kdy vrcholí např. účetní uzávěrky, nebo e dodělává zakázka...

4) Pokud nařizuje dovolenou, musí to dát vědět alespoň 14 dní předem. Stejnou povinnost oznámit dovolenou má i zaměstnanec.

5) Pokud si zaměstnanec dovolenou rozmyslí na poslední chvíli, zaměstnavatel na to nemusí brát zřetel.

6) Přestože jste na dovolenou už odjeli, zaměstnavatel vám ji může zrušit. Musí ale uhradit škodu s tím spojenou – storno zájezdu, zpáteční letenku atd. to však platí pouze u písemně potvrzené dovolené.

Dovolená a nemoc

Pokud jste nemocní a nechcete využít na pokrytí neschopnosti dovolenou, dovolená vám neběží. To znamená, v momentě, kdy máte neschopenku čerpání dovolené se zastavuje a nevyčerpané dny dostáváte zpět.

Dovolená a svátky

Pokud máte v termínu dovolené státní svátky, máte je k dobru. Dovolenku na ně nečerpáte.

Převod a čerpání loňské dovolené

Běžná doba dovolená jsou 4 týdny a ty by se měly během roku vyčerpat. Pokud to nezvládnete, můžete si nechat převést zbylé dny do dalšího roku a pokud vám nenařídí jejich čerpání zaměstnavatel. Tyto dny si můžete vybrat v libovolném termínu. Pátý týden dovolené je benefitem v některých firmách.

Proplácení dovolené

Nevyužitá dovolená se v současnosti už neproplácí. Jedinou výjimkou je skončení pracovního poměru, po kterém zaměstnanci přísluší náhrada za nevyčerpanou dovolenou.

Krácení dovolené

Dovolenou vám může zaměstnavatel krátit ze dvou důvodů. Za prvé proto, že jste neodpracovali celý rok a za druhé jako trest za to, že jste sekali »áčka«.

Dovolená ve zkušební době

Pokud potřebujete dovolenou ve zkušební době, vezměte si kalkulačku. Za každých 21 odpracovaných dní můžete čerpat jednu dvanáctinu celoroční dovolené. O délku dovolené se pak prodlužuje zkušební lhůta.

Dovolená pedagogů a pracovníků ve školství

Pokud jste vždycky záviděli učitelům dva měsíce dovolené, možná jste si neuvědomovali, že mají dovolenou nařízenou zaměstnavatelem prakticky vždycky. Musí si ji vzít v době prázdnin. Pokud má učitel úvazek pouze od září do konce června, má nárok na zhruba 33 dnů dovolené a nesihneje vyčerpat, tak se mu zbývající dny při konci pracovního poměru proplácí.

Zdroj: flek.cz