Loni se uskutečnílo něco přes osm tisíc svateb právě v červnu, druhým nejoblíbenějším svatebním měsícem je červenec a třetím září. To, že jde o den výjimečný ja jasné i protok, že i on podléhá různým módním tlakům. Móda diktuje nejen vzhled a materiál, ale dokonce i barvy šatů i obleků. Že snad není v případě nevěst co řešit? Naopak. Není bílá jako bílá. Letos už je passé ta zářivá a trendová je přírodní bílá.

Ženich by zase měl zapomenout na černou nebo tmavě modrou a vsadit na barvu hořké čokolády. Móda ale ovlivňuje i tvar a barvu svatební kytice, nebo hudbu, která zazní při obřadu. Tady jsou nejdůležitější letošní trendy:

Šaty

Trendy jsou svatební šaty ze španělské krajky. Štíhlým nevěstám bude vyhovovat i módní střih, který je úzký přes boky a dole se rozšiřuje. Korzety končí. A stejně tak už nefrčí velké výstřihy. Naopak, paní móda velí: Krajka až ke krku.

Závoj

Slaví velký návrat. A vzhledem k letošním trendům by měl být lemovaný krajkou.

Barvy

Nevěsty, zapomeňte na zářivě bílé svatební šaty! In je přírodní bíla.

Kytice
Pokud zvolíte na svatbní šat krajku, budete vysoce moderní nevěsta
Autor: profimedia.cz

Končí kulaté pugétky. V módě jsou kytice s dlouhým závojem. Květinami letošního roku jsou kaly, především v bílé, fialové nebo žluté barvě. Kdo jim zrovna nefandí, měl by sáhnout po růžích. Ty totiž letos slaví svůj comeback.

Ženich musí ladit

Ženich dbalý módních trendů musí být sladěný. A to nikoliv s nevěstou, ale sám se sebou.

Kravata nebo motýlek

Kravata či motýlek musejí být sladěné s barvou obleku. Tedy k tmavě hnědému obleku patří buď světle hnědá nebo béžová kravata.

Oblek

Letos letí vestičky. Pokud ji nemáte, snad abyste se ani neženili.

Barvy

Pánské módě letos panuje barva hořké čokolády. Kdo ale plánuje svatbu na léto, neudělá chybu s bílou.

Svatební hudba

Zapomeňte na klasiku. Varhany jsou passé. Trendy je filmová hudba. Takže vzhůru do kina. Odvážlivci volí Titanic, vtipálci zase Shreka.

Družičky

Chystáte se vzít v kostele? Tak směle začněte shánět družičky. Pro obřad na radnici se ale podle svatebních odborníků moc nehodí. Jinak pro družičky platí jen jedno módní přikázání – měly by ladit s nevěstou.