Co když jsou jejich rady špatné a novomanželé jsou pak zklamaní, když se dívají na svatební fotografie nebo video? Čtěte základní rady, jak tomu zabránit.

Nevěsta chce mít ženicha oblečeného v krásném a lesklém obleku, protože je to moderní. Po svatbě by chtěli oblek nadále využívat pro ženicha do práce.

Chyba!

Pokud si na svatbu vyberete pro ženicha lesklý oblek, můžete jej nadále po svatbě nosit. Ovšem pouze na oslavné události, jako jsou narozeniny, výročí, na plesy, popřípadě na další svatby jako svatební host, k promocím a podobně. Pánský oblek z lesklého materiálu není do zaměstnání vhodný ani pro zaměstnance – snižuje to odměny od nadřízených, ani pro podnikatele – snižuje to možnost uzavření obchodu s obchodním partnerem.

Jak se správně obléknout do zaměstnání, abyste byl úspěšný, čtěte v článku Jak se obléká manažer.

Svatební tabule je laděná do fialové barvy, proto chce budoucí tchýně pro ženicha fialovou košili.

Chyba!

Ženich není kus šunky. Jeho oblečení nebo doplňky se barevně ladí pouze s ohledem na barvu šatů a doplňků nevěsty. Cílem je barevně sladěný pár. Jen si zkuste představit, jak sedí novomanželský pár u stolu a ženich barevně splývá s ubrousky.

Nevěsta si vybrala žlutou svatební kytici a jejím přáním je, aby měl ženich košili ve stejné barvě. Tedy žlutou.

Chyba!

Stejně jako má nevěsta žlutou svatební kytici, ženich má na klopě malou kytici ve stejném provedení barev a vzoru. Tím je pár správně sladěn jak z hlediska barev, tak i prvků a tvarů. Další žlutý prvek by na ženichovi působil „přežloutle“. Někdy méně znamená více.

Ženich ve svatební vestě a anglické kravatě v béžové barvě.
Autor: Pánské obleky BANDI

Ženich a nevěsta chtějí být na svatbě obuti v červených teniskách.

Chyba!

V případě takzvané netradiční svatby musí být svatební hosté také v červených teniskách. Alespoň mladá a střední generace. Babičky a dědy nebudeme trápit. Ale samostatně nevěsta a ženich je zcela nevhodné.

Ženich je světlý typ muže (blonďák, špinavý blond) a nevěsta má přání, aby byl na svatbě v bílém nebo krémovém obleku. Viděla to v katalogu a bylo to moc hezké a romantické.

Chyba!

Pokud muž není jižanský typ, jako je například brunet, je tento výběr zcela nevhodný. Z muže se stane nevýrazná postava, kterou předčí v oblečení každý svatební host v tmavém obleku. Svatba je především o ženichovi a nevěstě. Proto doporučujeme pro tyto typy mužů co nejtmavší oblek v kontrastu s bílou košilí a doplňky jako je svatební vesta, anglická kravata a kapesníček do saka. Jen tmavý oblek zvýrazní muže a bude skutečným ženichem, kterého nikdo nepřehlédne. Podívejte se, jak má vypadat ženich ve svatebním obleku.

Takto má vypadat ženich, pokud má nevěsta bílé nebo stříbrné šaty
Autor: Pánské obleky BANDI

Svatbu máme v létě a ženichovi stačí jedna košile.

Chyba!

V horkých letních dnech ženicha netrapte celý den v jedné košili. Do doby svatebního oběda ji několikrát propotí. Poté, když skončí svatební oběd, popřípadě po fotografování, dejte ženichovi čas, aby se mohl převléknout. A to nejlépe do košile s krátkým rukávem. Vezme si k ní kravatu, kterou měl na sobě během dne a sako odloží na místo, které není v dohledu svatebčanů. Například na hotelový pokoj. Košili s krátkým rukávem vybírejte ve stejné barvě, jakou měl během dne ženich pod sakem.

Jak se bude cítit on, bude se cítit i nevěsta. A naopak. Nevěsta se přece také převléká.

Nevěsta si přeje, aby si ženich vybral obuv bez šněrování – mokasíny.

Chyba!

K pánskému obleku je vhodná pouze společenská obuv. A ta je vždy šněrovací. K tmavému obleku vybírejte černou obuv, ke krémovému obleku krémovou obuv a k bílému svatebnímu obleku obuv bílou. Vyvarujte se kombinace například bílého obleku a černé obuvi. Podívejte se na možné vzory pánské společenské obuvi vhodné ke svatebnímu obleku.

Nevěsta viděla v katalogu krásného ženicha s bílým textilním opaskem v kombinaci s tmavým oblekem. Přála by si totéž na svém ženichovi.

Chyba!

Barva opasku se vybírá vždy podle barvy obuvi. Látkový opasek k obleku není vhodný. Šířka opasku by neměla být větší než 3,5 cm. Opasek, který ženich nosí každý den k riflím, raději nechte doma. Vybírejte z možných variant kožených opasků z býčí kůže k pánským oblekům.

Ženich si přeje mít na svatbě smoking.

Chyba!

Smoking je sice nádherný pánský oblek, ale svým určením je dle etikety vhodný pouze jako večerní oblek, který se nosí po 18 hodině. Použití smokingu na klasické české svatbě pořádané během dne tudíž nedoporučujeme.

Lesklý oblek V.I.P Scorpion
Autor: Pánské obleky BANDI

Budete-li se držet těchto rad, novomanželský pár bude párem číslo jedna, a to nejen v den svatby, ale také na fotografiích nebo videu. Tak jako kladete důraz na nevěstin svatební účes, stejně přistupujte i k oblečení ženicha. A nezapomeňte! Bez úsměvu a dobré nálady vám nepomůže ani sebelepší oblečení.

Doporučujeme vám velký výběr značkových svatebních obleků již od 2.299 korun u Pánské obleky BANDI.