Snad každý žena už přemýšlela o tom, jestli by se neměla nechat nějak vylepšit od plastického chirurga. Vždyť podle průzkumu Poštovní spořitelny jen pouhá 2 % žen a 13 % mužů je spokojeno se svým vzhledem. Ostatní trápí jeden nebo více nedostatků, takže celá třetina Čechů zvažuje možnost estetické operace! Nejčastěji lidé nejsou spokojeni se svým břichem (63 %), hýžděmi (35 %) a stehny (34 %). Čtvrtina žen pak touží po novém poprsí a po liftingu, který by jim vyhladil vrásky.

Operace kvůli partnerovi

Téměř 20 % Čechů už má se zákroky plastického chirurga osobní zkušenost. Nejčastějšími zákroky jsou liposukce a modelace poprsí. Třetina Čechů zvažuje, že estetickou operaci podstoupí. Dokonce 57 % z nich by si neváhalo na to vzít půjčku!

„Zatímco ženy partnerův vzhled až tak neřeší, polovina mužů není s tělem své partnerky příliš spokojena,“ upozorňuje Libor Svoboda z Poštovní

Češi si na plastiky zvykli a berou je už jako běžné zákroky
Autor: profimedia.cz
spořitelny. A tak se stává, že žena nejde na úpravu poprsí proto, že by chtěla, ale aby vyhověla přání svého partnera. Průměrná cena za plastickou úpravu prsou se pohybuje kolem 50 tisíc korun.

Odsátí tuku a plastika prsou

Nejvíc Češi podstupují liposukci. A plastika prsou patří k druhému nejčastěji podstupovanému zákroku. Většina žen si přeje mít větší, plná a tvarově stejná prsa, ale ne každou takto příroda obdarovala. Pro ně je řešením zvětšení prsou pomocí implantátů.

„Metoda vložení a umístění implantátu závisí na anatomických dispozicích a na doporučení plastického chirurga. Vložení se provádí řezem vedeným buď v rýze pod prsem, okolo prsního dvorce nebo v podpaží. Vytvoří se kapsa, do které chirurg vloží implantát,“ přibližuje operaci MUDr. Miroslav Krejča z Kliniky GHC Praha.