Správně vybranou knihou na lesklém papíře se spoustou ilustrací určitě zabodujete. Jen se musíte trefit do vkusu. Nejlepší je proto vybírat podle koníčků obdarovávané osoby. Ráda vaří? Pak sáhněte po zajímavé kuchařce. Chová domácí mazlíčky? Radost jí uděláte knihou o psech nebo kočkách.

Chystá se o prázdninách procestovat Itálii? Za tištěného průvodce vám bude vděčná. Hitem Vánoc jsou i  elektronické knihy, které  máte přes internet pohodlně koupené během několika minut. Společnosti Wooky třeba nabízí elektronické knihy autorů  jako jsou Michal Viewegh, Tomáš Sedláček, Barbora Nesvadbová nebo Tomáš Baránek. Koupíte je například na internetovém portálu Rajknih.cz.

1. Zdraví z lékárny

Vitaminy, mastičky a doplňky stravy stojí spoustu peněz. Jestli si babička stěžuje na bolavé klouby nebo slabou paměť, není nic snazšího než se poradit v lékárně a koupit vhodný přípravek, který jí pomůže. Partnerku zase potěší doplňky pro krásné vlasy, nehty a pleť.

2. Alkohol

Seženete ho v každém supermarketu. Lahev kvalitního vína navíc nikoho neurazí, naopak. Nevybírejte ale podle vzhledu lahve a etikety, orientujte se spíš podle ceny. Opravdu dobrá česká vína začínají na 100 korunách za lahev, za zahraniční byste měli zaplatit alespoň 200 korun. Pivařovi zase uděláte radost sadou piva – můžete třeba koupit několik různých značek.

3. Pochutiny

Každý si občas rád zamlsá. Pro kvalitní potraviny se ale vydejte do specializovaných prodejen. Pro paštiku z husích jater nebo vybrané olivy zajděte do lahůdek, kvalitní čokoládu s příchutí kupte v obchodu s belgickými pralinkami a pro kus poctivého italského parmazánu  se vydejte do sýrárny. Potěšit můžete i dobrým zeleným čajem na váhu nebo poctivou šunkou od kosti například ve tvaru srdce.

4. Poukaz

Dárkové poukazy vám dnes prodají skoro všude. Stačí jen vědět, co obdarovávaného nejvíc potěší. Manželce nebo kamarádce můžete koupit poukaz na kadeřnické služby, do solária nebo oblíbeného obchodu s oblečením, přítele určitě potěší exotická masáž v příjemném prostředí. Sázkou na jistotu je i voucher na konzumaci v restauraci, lístky do kina, do divadla nebo na muzikál.

5. Technika a parfémy

V kamenných prodejnách je tohle zboží obvykle předražené, vyplatí se ho proto koupit na internetu. Notebooky, televize i mobilní telefony stihnete ještě objednat třeba na portále Mall.cz. Levné parfémy vybraných značek vám do 24 hodin doručí e-shop Xparfemy.cz. Ještě rychlejší je, když si objednané zboží vyzvednete na prodejně osobně.

Tip: Nemáte do Vánoc čas na balení všech dárků a o Štědrém dnu se chcete radši věnovat zdobení stromku a smažení kapra? Většina obchodních center nabízí balicí služby. Profesionálně zabalené dárky se vám ale můžou pěkně prodražit, zabalení jendoho dárku stojí kolem 100 korun. V pražské nákupní galerii Myslbek vám dárky, které tam nakoupíte, zabalí zdarma a podle vašich představ.

Fotogalerie
4 fotografie