Tak, jako jsme se od domů z »kostek cukru« vraceli k sedlovým střechám a venkovským stavením, abychom se opět vrátili ke trochu seříznutým kostkám, vracíme se i k vnitřnímu vybavení našich domácností do let dávno minulých. Recyklace starých nápadů je běžná praxe nejen módních návrhářů a úspěch bývá stoprocentní. S využitím stávajícího nábytku a jeho repasováním nebo hledáním v antikvariátech a výprodejích, vykouzlíte harmonický byt ve retro stylu. Ale pozor! Moderní věci nevyhazovat! Jednou totiž zase přijdou do módy…

Kožešiny

Kožešiny na zemi byly poté co svět začal více vnímat práva zvířat zavrhované. Od té doby se postoj moc nezměnil, ale změnily se materiály. Jen málokterá kožešina před krbem teď není umělá. Pořídíte je už od 400 Kč.

Kachličky

Kachličky do koupelny v designu minulého století se staly samozřejmostí pro každého, kdo má styl a potrpí si na luxus. Tenhle luxus ale neznamená šok pro vaši peněženku. Pokud zrovna netoužíte po mramoru z Itálie, pořídíte je od 350 Kč/m2.

Tapety

A největší hit poslední doby – tapety. Kdysi nenáviděná záležitost všech těch, co se rozhodli rekonstruovat byt nebo alespoň vymalovat. Pod vrstvami barev se totiž obvykle vynořila tapeta a nešla dolů. Dnes se používají vliesové, vinylové i papírové tapety a jejich nalepení i případné odstranění je mnohem jednodušší. Pořídíte je od 400 Kč.

Elektronika

Retro vlna i do oblasti spotřební elektroniky. Nejprve to byly kávovary, pak telefon a teď rádia a gramofony v dřevěných skříňkách. Všechny tyto kousky může klidně zasadit do velmi moderně vybaveného bytu a nebudou rušit. Naopak! Díky nevšednímu designu dodají interiéru nostalgii.

Přenosná rádia pořídíte od 400 Kč, stolní dřevěná od 1300 Kč a gramofony od necelých 7000 Kč.

Fotogalerie
5 fotografií