Recept:
300 g mleté hovězí maso
100 g uzená slanina
sůl, pepř
30 g hořčice
30 g cibule
20 g sterilovaná okurka
30 g rajče
hlávkový salát
pečivo
Postup:
Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a přidáme do mletého hovězího masa. Maso ochutíme a tvarujeme z něj malé placičky, které z obou stran opečeme. Servírujeme na pečivo se sezonní zeleninou podle vlastní chuti a možností.
Hodnocení sommeliera Milana Krejčího:
Malá bulka se sezamovým semínkem a hovězím hamburgerem osvěžená salátem, okurkou a rajčetem chutná harmonicky se šťavnatou dochutí hovězího masa. Ve spojení s ovocnou chutí moravského Rulandského modrého rosé 2010 dochází k příjemné harmonii. Svěžest a středně plný charakter vína redukuje mastné tóny a dochází ke skvělému spojení. V dochuti se vzájemně prolíná ovocnost s plností masa.
Více informací na www.ruzove.cz.