Recept:

300 g mleté hovězí maso

100 g uzená slanina

sůl, pepř

30 g hořčice

30 g cibule

20 g sterilovaná okurka

30 g rajče

hlávkový salát

pečivo

Mini burger po moravsku.
Autor: Vinařský fond

Postup:

Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a přidáme do mletého hovězího masa. Maso ochutíme a tvarujeme z něj malé placičky, které z obou stran opečeme. Servírujeme na pečivo se sezonní zeleninou podle vlastní chuti a možností.

Hodnocení sommeliera Milana Krejčího:

Malá bulka se sezamovým semínkem a hovězím hamburgerem osvěžená salátem, okurkou a rajčetem chutná harmonicky se šťavnatou dochutí hovězího masa. Ve spojení s ovocnou chutí moravského Rulandského modrého rosé 2010 dochází k příjemné harmonii. Svěžest a středně plný charakter vína redukuje mastné tóny a dochází ke skvělému spojení. V dochuti se vzájemně prolíná ovocnost s plností masa.

Více informací na www.ruzove.cz.