Od pátku do soboty 27. – 28. července vypuknou na zámku Valtice oblíbené Valtické vinařské slavnosti. Jednotlivá vinařství zde budou prezentovat, nabízet k degustaci i k prodeji svá nejlepší vína. Součástí bude i bohatý folklorní program a těšit se můžete i na kulinářské speciality.

Festival Hudba Znojmo.
Autor: archiv Hudba Znojmo

Až do 29. 7. mohou milovníci vážné hudby v širším pojetí navštívit ve Znojmě již 18. ročník Hudebního festivalu Znojmo. Zaměřuje se na výročí významných hudebních skladatelů a letos se věnuje francouzské barokní opeře a zejména jejímu hlavnímu představiteli, Jeanu Baptistovi Lullymu. Délka festivalu a nabitý program vystoupení, probíhajících v historických budovách starobylého města Znojma, přímo vybízí návštěvníky k delšímu pobytu. Festival je spojen s místní vinařskou tradicí, neboť každý koncert zaštiťuje jeden z regionálních vinařů. Můžete si tak vychutnat kvalitní hudbu a vynikající víno na jednom místě.

Sedlecké repete
Autor: Ludvík Jankovič

Třikrát do roka o prázdninách pořádá Sedlec u Mikulova Festival Sedleckých vín, který je příležitostí pro setkání všech fanoušků místních vín. Celý den bude pro návštěvníky připraven bohatý kulturní program. Již druhý letošní díl, Sedlecké Repete, se koná 28. července od 10 hod. a budete tu moci ochutnat a zakoupit celý sortiment vín včetně ledových, slámových i archivních. Vstup je zdarma.

Více vinařských akcí na www.vinazmoravy.cz, www.vinazcech.cz.