Pálí vás žáha?

Úlevu většinou přináší zvýšená poloha horní poloviny těla nebo vypití sklenky vlažné vody. Zkuste doušek láku z kyselých okurek nebo červené řepy, pomáhá i hrnek heřmánkového čaje. Dávejte si pozor na objemná jídla a jídla ostrá a pikantní.

Na průjem dieta

Buďte na tuto nepříjemnost připraveni a začněte ji ihned léčit. Vydejte se do lékárny a poraďte se s lékárníkem a ten vám doporučí vhodné léčivo. Dodržujte aspoň jeden den dietu – to znamená nic tučného, sladkého. Stačí jen pečivo a čaj.

Pozor na žlučník

Záchvat se projeví prudkou bolestí v pravém podžebří, vystřelující do zad a žaludku. Záchvat může rychle přestat, ale také dokáže trvat několik hodin. Při velkých bolestech raději vyhledejte lékaře. Žlučník může prasknout nebo se zablokují žlučovody. Záchvat také může způsobit závažný zánět slinivky nebo zhoršit činnost jater.

Babské rady pro zlepšení zažívání

Pěstujete aloe vera? Má doslova zázračné účinky na žaludeční potíže. Gel z listů aloe je vhodný při léčbě dlouhodobých problémů s trávením, ale i při akutních potížích. Pomůže od pálení žáhy, chronické zácpy i průjmu, nadýmání nebo při nadměrné kyselosti žaludku. Stačí 3x denně vypít několik kapek vymačkaných do vody.

Smíchejte lžičku olivového oleje s několika kapkami citronové šťávy. Tato směs pomůže při zácpě, ale také povzbudí činnost tlustého střeva a odstraňuje pálení žáhy.

Na nohy postaví superrychlá česnečka: do talíře dejte 2 stroužky rozetřeného česneku, přidejte kapku oleje, sůl a pepř a zalijte vařící vodou.