Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Podzimní splíny? 5 tipů, jak je vyhnat z hlavy!

/
  • Zkuste si podzim vychutnat ve všech jeho barvách a možnostech.
    5. října 2018 ● 08:15

    Po zasloužené dovolené, odpočinku a letním počasí je příchod podzimu nevítaným kontrastem. Slunce ubylo, brzy se stmívá, je chladno. To vše spolu se spoustou práce a povinností má za následek stres, úzkost a únavu. Přesto je potřeba sebrat síly a dát se do kupy. Začít můžeme od maličkostí, které nám zlepší náladu! Tady jsou... 

     

     

  • 1.

    Spěte sladce

    Spánek je součástí každéhodne a jeho kvalita a délka má vliv na všechny naše činnosti. Nedostatek spánku se obvykle projevuje únavou, nervozitou, nevrlostí. Odpočiňte si a nechte si na spánek dostatek času. Čím dříve před půlnocí půjdete spát, tím bude kvalitnější.

    Autor: iStock

  • 2.

    Kvalitní strava to jistí

    Organismus potřebuje zejména v tomto období dostatek vitamínů a minerálů. Přísun vitamínů a živin je velmi důležitý také pro duševní rovnováhu. Zahrňte do svého jídelníčku více ovoce, zeleniny a ořechů. Zejména vitamíny C a D a některé aminokyseliny (např. L-tryptofan) skvěle působí proti úzkostem a depresím.

    Autor: istock.com

  • 3.

    Dodržujte pitný režim

    Dostatek vody je důležitý po celý rok. Vypijte denně 2 litry vody, budete se cítit lépe. Vyhněte se však slazeným limonádám, kávě a hlavně alkoholu. Alkohol vaši situaci dlouhodobě nezlepší a jen vám bude hlavně při kocovině navozovat špatnou náladu.

    K pití jsou nejlepší neslazené čaje, minerálky a obyčejná voda.
    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    Pohybem ke štěstí

    Pokud už dlouho plánujete začít cvičit, teď je nejvyšší čas. S pohybem se ve vašem těle vyplavují endorfiny a zlepšuje se vám nálada. Sportovní vyžití samozřejmě ocení i vaše tělo. Dopřejte si pravidelné procházky, běh či jízdu na kole.

    Nezapomeňte se hýbat.
    Autor: Shutterstock.com

  • 5.

    Relax v sauně

    Vyražte o víkendu na výlet se známými či na nedělní procházku po městě. Nezapomínejte na sebe a rozmazlujte se. Zajděte si do sauny, na masáž nebo třeba do kina či divadla. Přijdete na jiné myšlenky a výsledky se projeví na výkonnosti v práci a vaší duševní pohodě.

    Autor: Aquapalace

Dnešní horoskopy