Jen na návštěvě u kamaráda, nebo opravdu unesené?

80% dětí je vráceno rodičům do 4 hodin po zahájení pátrání. Děti se většinou zapovídají u kamaráda a zapomenou na čas. Ani je nenapadne, že je někdo hledá. Přitom rodiče prožívají doslova peklo v představách, co se mohlo stát: nehoda se zdravotními následky, či únos? Nakonec těch několik případů ztracených dětí, které skončily špatně, také všichni z médií známe, není divu, že jsme z nich vystrašení.

Zázrak jménem Gator

Přitom můžete mít nad dítětem trvale dohled, ať je kdekoli. Existuje spolehlivé a cenově přijatelné řešení. Stačí si pořídit dětské hodinky GATOR s GPS lokátorem a funkcí volání. Je to vlastně malý mobilní telefon, který má dítě na zápěstí, takže si s rodiči může kdykoli zavolat a má také zabudovaný lokátor, který vysílá trvale signál o své poloze. Tento signál přijímá rodič do svého mobilního telefonu a ví tím pádem, kde dítě je. K tomu mají hodinky řadu bezpečnostních funkcí, které zabrání, aby se dítě zatoulalo či ztratilo, rodič o něm zkrátka bude stále vědět.

Autor: Clever store

Co umí hodinky s GPS lokátorem a jak fungují?

  • Do hodinek Gator se vloží SIM karta kteréhokoli operátora jako do mobilu.
  • Rodič si stáhne zdarma do svého chytrého telefonu aplikaci Gator, která je v češtině.
  • Hodinky se do aplikace zaregistrují a pak už rodič v aplikaci vidí mapu a v ní puntík, který označuje polohu dítěte. Vše se děje online, takže je vidět, zda dítě stojí, nebo se pohybuje (např. jede autobusem) a ukládá se i historie pohybu, takže je možné se podívat, kde se dítě pohybovalo třeba včera.
  • V aplikaci se také nastaví bezpečné kontakty, se kterými dítě může telefonovat. Nebudou ho tedy obtěžovat žádné podvodné telefonáty ani nikdo cizí.
  • Hodinky mají bezpečnostní SOS funkci. Když se dítě cítí ohrožené, stačí, když na 3 vteřiny podrží SOS tlačítko a hodinky samy začnou vytáčet předem nastavené číslo. Zároveň se v aplikaci začne zobrazovat poloha dítěte a ozývá se varovný signál. Rodič může situaci ihned začít řešit.
  • Pokud se má během dne dítě zdržovat jen v určité omezené oblasti (několik ulic, nebo jedna vesnice), je možné nastavit v aplikaci tzv. safezonu, bezpečnou zónu. Pokud by dítě tuto zónu opustilo, aplikace rodiče opět varuje.

Kdyby měl chlapeček z úvodního příběhu na ruce gatorky, nemusela by se jeho maminka děsit, když nepřišel ve smluvenou hodinu domů. Podívala by se do aplikace a viděla by, kde dítě je. Mohla by mu také zavolat, aby ověřila, že je v pořádku. Hodinky na zápěstí jsou praktičtější než mobilní telefon, protože na ně dítě nemusí dávat pozor – je nepravděpodobné, že by je ztratilo. A také nepřeslechne jejich zvonění opět na rozdíl od mobilu, který může v batůžku na zádech, nebo v aktovce zvonit jak chce a nikdo ho neslyší.

Autor: Clever store

Ohlídají libovolný počet dětí a dokonce i v zahraničí

Do aplikace se dá přihlásit libovolný počet hodinek, takže máte-li děti vícero, je velmi pohodlné, když o nich takto máte přehled. Jedním pohledem do mapy v telefonu zjistíte, kde všechny jsou: na tréninku, na škole v přírodě, na výletě… Hodinky fungují všude tam, kde je GPS signál, takže i v zahraničí. Umíte si představit ten komfort, když nemusíte vstávat z lehátka v situaci, kdy si chce vaše pětileté dítě dojít v Chorvatsku pro zmrzlinu? Prostě ho budete sledovat v mapě a zasáhnete jen kdyby se vydalo špatným směrem.

Hlídat děti přes GPS hodinky je moderní, spolehlivé a pohodlné. V situacích, kdy jiní rodiče už volají policii, s gatorkami nemáte žádný problém.

Podívejte se na celou nabídku tří typů hodinek Gator na stránky prodejce www.cleverstore.cz!